Hackeri ai guvernului chinez ar fi obținut informații secrete ale flotei Marinei SUA

hackeri-ai-guvernului-chinez-ar-fi-obtinut-informatii-secrete-ale-flotei-marinei-suaFBI-ul investighează o posibilă implicare a hackerilor susținuți de guvernul chinez în furtul, de la un contractor al Marinei americane, unor planuri ale unei rachete supersonice.

Hackeri care lucrează împreună cu guvernul chinez ar fi compromis computerele unui furnizor al Marinei americane, furând multe informații sensibile legate de arme de război maritim, inclusiv un plan secret de a crea o rachetă supersonică pentru submarinele americane, scrie independent.co.uk.

Breșa de secuitate a avut loc în perioada ianuarie-februarie, conform unor demnitari americani care au vrut să rămână anonimi. Investigația încă nu s-a încheiat, iar aceștia nu au dat mai multe detalii despre furnizorul care a suferit breșa.

Hackerii au vizat un contractor al unei organizaţii militare americane, Centrul Naval pentru Război Submarin, care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltarea de submarine şi arme subacvatice, relatează Mediafax.

Datele furate, care erau stocate pe o reţea neclasificată a contractantului, sunt considerate drept foarte sensibile având în vedere natura tehnologiilor aflate în faza de dezvoltare şi a legăturilor cu proiecte militare.  

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app