Se dorește securizarea rețelei Pentagonului cu ajutorul unui sistem informatic separat de internet

se-doreste-securizarea-retelei-pentagonului-cu-ajutorul-unui-sistem-informatic-separat-de-internetDepartamentul american al Apărării a iniţiat eforturi pentru dezvoltarea unui sistem online destinat angajaţilor, care să permită navigarea pe internet fără a se conecta la rețeaua internă a Pentagonului.

Defense Information Systems Agency (DISA), o agenție a Departamentului de Apărare al SUA, este interesată de soluții pe bază de cloud ce sunt izolate de internet. Agenția a cerut sprijinul industriei de securitate pentru dezvoltarea unei soluții de izolare de internet care să separe activtatea de căutare a informațiilor pe internet de rețeaua departamentului de Apărare, conform fedscoop.com.

Conform agenției, „serviciul ar redirecționa navigarea pe internet de la computerul utilizatorului într-un server izolat, extern față de rețeaua informatică a Departamentului de Apărare.”

Această metodă de securitate a atras atenția companiilor deoarece promite să asigure că un utilizator care navighează pe internet de pe un dispozitiv intern al companiei nu prezintă riscul de a permite accesul hackerilor deoarece navigarea pe internet este „izolată”.

Deparatmentul Apărării din SUA caută un browser sigur care să îi protejeze angajații de pericolele internetului, o sluție care blochează accesul hackerilor la rețeaua internă, conform cnn.com.

Conform unei cereri de acces la informații publice, de marțea trecută, Petagonul a cerut sectorului privat un produs „cloud” în stare să izoleze traficul de internet pentru mai mult de trei milioane de funcționari ai Departamentului Apărării din SUA.

De obicei, dacă un utilizator deschide link-ul dintr-un e-mail de phishing, virusul se poate răspândi în toată rețeaua fără uniciun impediment, furând informații secrete și dezactivând funcții importante ale dispozitivelor.

Dar în cazul unui browser în cloud, utilizatorul va vedea numai reprezentarea video a sesiunii de internet care are loc pe un server izolat de rețeaua internă, ca și cum traficul de internet se află într-o cameră separată și alfată la mare depărtare. Dacă acea sesiune este deturantă, este izolată și nu va ajunge niciodată în rețeaua internă a Pentagonului.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app