Apple aduce noi îmbunătățiri securității iOS și macOS

apple-aduce-noi-imbunatatiri-securitatii-ios-si-macosApple a prezentat în cadrul Worldwide Developers Conference 2018 noi sisteme de operare iOS și macOS îmbunătățite cu noi protecții de securitate.

Lunea trecută, Apple, a prezentat o varietate de funcții de securitate și intimitate pe care plănuiește să le adauge la sistemele de operare iOS și macOS, incuzând apeluri în grup criptate pentru Facetime, instrumente de administrare a parolelor, și protecții pentru microfon și cameră. Compania a emis și o versiune beta a iOS 12 care ar bloca accesul a două instrumente folosite de forțele de poliție din întreaga lume, scrie arstechnica.com.

Funcția, cunoscută sub numele de USB Restricted Mode, necesită deblocarea telefonului cu ajutorul parolei când este conectat la un dispozitiv USB. Ea a fost descoperită de cei de la Motherboard, care au testat versiunea beta a iOS 12.

Alte îmbunătățiri includ instrumente pentru crearea de parole puternice și stocarea acestora în iCloud și introducerea lor automată în Safari și în aplicațiile iOS de pe toate dispozitivele utilizatorului.

Anul acesta, la Worldwide Developers Conference 2018, s-a axat pe extinderea capacităților software pentru dispozitivele Apple, relatează computerworld.com.

De asemenea, realitatea augumentată a celor de la Apple poate fi folosită pentru mai mult decât jocuri. Apple se folosește de jocuri pentru a arăta ce poate face ARKit. Apple a prezentat și noile funcții ale  ARKit 2 care permit obervarea experiențelor a două persoane de către o a treia. Astfel, realitatea augumentată ar putea fi folosită pentru pregătirea personalului, educație, suport tehnic, sănătate și aplicații militare, ceea ce înseamnă că anumiți dezvoltatori care înainte nu creau aplicații pentru dispozitivele Apple au acum foarte bune motive să facă asta. De asemenea, Apple a prezentat o aplicație care folosește realitatea augumentată pentru a măsura obiecte din lumea reală.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app