O nouă funcție de securitate a Google Chrome folosește mai multă memorie RAM

o-noua-functie-de-securitate-a-google-chrome-foloseste-mai-multa-memorie-ramVersiunea 67 a Google Chrome va permite folosirea Site Isolation ca măsură de securitate, dar aceasta va ocupa mult din memoria RAM.

Site Isolation a fost introdusă în versiunea 63 a Google Chrome, dar nu a fost activată până acum, în versiunea 67, scrie fossbytes.com.

Chrome folosește un model de procesare de tip sandbox, ceea ce înseamnă că fiecare tab are propriul proces din motive de securitate, pentru a preveni oprirea funcționării întregului browser dacă unul dintre Tab-uri încetează să funcționeze. De asemenea, acest tip de organizare ajută la blocarea unui malware dintr-un tab care încearcă să sustragă informații din alt tab.

Un exemplu este accesarea mai multor pagini web, una după alta, din același tab. Aceste site-uri folosesc același proces, față de deschiderea unui tab pentru fiecare pagină, asta însemnând procese diferite.

Site Isolation introduce un sistem de procesare mai strict, unde fiecare nou site web folosește un proces diferit. Asta cu siguranță va crește securitate, dar va crește și cantitatea de memorie ram utilizată. Deși Chrome este un browser rapid folosit de milioane de utilizatori, iar folosirea multor resurse ale computerului a primit multe critici.

Versiunea 65 a Chrome pentru dispozitive mobile a venit cu noi funcții de securitate. Acum versiunea browserului pentru mobil blochează fotografierea ecranului în momentul în care utilizatorul navighează în modul incognito, dar din păcate este disponibilă doar pentru dispozitivele cu Android, scrie express.co.uk.

De asemenea, firma de securitate cibernetică Check Point a descoperit problema cu ajutorul extensiei Chrome Remote Desktop. Unul dintre analiștii companiai a descoperit că cei care folosesc aplicația Chrome Remote Desktop pe macOS ca invitați, tot primesc atribuții de administrator, dar cei de la Google precizează că nu este o problemă deoarece atribuirea invitației nu se face fără acordul utilizatorului.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app