Actualizare Windows 10 pentru computerele ce folosesc antivirus incompatibil

actualizare-windows-10-pentru-computerele-ce-folosesc-antivirus-incompatibilMicrosoft elimină verificarea compatibilității antivirusului înainte de instalarea actualizărilor de securiate, pentru a permite remedierea exploit-urilor Spectre și Meltdown.

Computerele ce rulează Windows 10 și folosesc programe antivirus incompatibile cu sistemul de operare nu au primit actualizări de securitate în luna ianuarie și februarie după ce microsoft a identificat un risc de a nu putea rula, scrie techrepublic.com.

Microsoft a identificat problema de compatibilitate după ce a primit rapoarte cu privire la problemele apărute în urma emiterii actualizărilor pentru exploit-urile Spectre și Meltdown.

Eliminarea verificării compatibilității programelor antivirus înseamnă că actualizările emise pentru remedierea riscurilor Spectre și Meltdown care au fost emise în ultimele două luni vor fi disponibile pentru o gamă mai largă de computere începând de marțea trecută.

De asemenea, vor fi emise actualizări de securitate și pentru dispozitivele care folosesc Windows 7 și 8.1 pentru a proteja utilizatorii de atacurile Meltdown.

Microsoft a precizat că eliminarea verificării compatibilității antivirusului a fost eliminată temorare, doar pentru a permite instalarea actualizărilor de securitate care să protejeze împotriva atacurilor Spectre și Meltdown. Microsoft a precizat că plănuiește să continue blocarea actualizărilor de securitate pe compueterele care folosesc un antivirus incompatibil pentru a evita orice probleme, conform engadget.com.

Actualizările de securitate de marți ale Microsoft include rezolvări pentru 75 de defecte de securitate, incluzând 15 defecte imporatnte și o vulnerabilitate serioasă care expune administratorii de sistemele la furtul de date de autentificare, scrie zdnet.com.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app