Guvernul german spune că a fost victima unui atac cibernetic din Rusia

guvernul-german-spune-ca-a-fost-victima-unui-atac-cibernetic-din-rusiaServiciile secrete din Germania au recunoscut că au descoperit un atac cibernetic asupra guvernului în luna decembrie, iar gruparea de hackeri responsabilă ar putea fi din Rusia.

Governul german a confirmat miercuri că a suferit un atac cibernetic major care a vizat rețelele de computere federale, conform dw.com.

Citând surse anonime, agenția de știri dpa a raportat mai înainte că gruparea de hackeri ruși APT28 a infectat rețeaua guvernamentală cu malware și s-a infiltrat în cadrul ministerelor de apărare și de externe.

Sursele au precizat că malware-ul s-ar fi putut afla în interiorul rețelelor de un an de zile înainte ca breșa să fie descoperită în decembrie.

Ministerul de interne german a confirmat atacul fără a confirma identitatea hackerilor prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Profesioniști de top din domeniul securității au avertizat în 2017, că alegerile electorale din Germania ar putea fi ținta hackerilor, scrie thelocal.de.

Atacul ar fi cel mai mare care a lovit guvernul german. Hackeri au avut acces la 17 gigabiți de date, iar oficialii se tem că ar putea fi folosite pentru a șantaja sau discredita membrii Parlamentului.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app