Apple emite actualizări de securitate pentru a proteja Safari de atacul Spectre

apple-emite-actualizari-de-securitate-pentru-a-proteja-safari-de-atacul-spectreApple a emis trei noi actualizări de securitate pentru protejarea Safari și WebKit de atacul Spectre.

Cele trei actualizări de securitate vizează sistemul de operare iOS, macOS și browserul Safari, dar în fiecare caz, scopul este de a proteja Safari și motorul de căutare folosit de atacurile care ar exploata vulnerabilitatea Spectre ce a fost dezvăluită recent, scrie theverge.com.

Descrierea celor de la Apple indică faptul că actualizările sunt menite să protejeze împotriva atacurilor ce folosesc vulnerabilitatea Spectre.

Apple a confirmat că toate dispozitivele care rulează iOS și macOS sunt afectate. Actualizări de securitate pentru vulnerabilitatea Meltdown au fost deja emise pentru iOS (11.2), macOS (10.13.2) și tvOS (11.2). Browserele sunt vizate în principal de actualizările de securitate. Chrome și Firefox au deja actualizări de securitate.

Deși ideea de a fi atacat folosind defectele de securitate numite Meltdown și Spectre, care permit hackerilor să vadă cel mai securizat conținut, sunt mai înspăimântătoare decât problemele obișnuite, șansa ca o persoană să fie victima lor este mult mai scăzută ca în cazul unor metode de deturnare mai obișnuite, conform usatoday.com.

Cercetătorii care au descoperit aceste probleme de securitate au început să anunțe companiile implicate vara trecută, astfel încât unele actualizări au apărut cu câteva săptămâni înainte ca acestea să fie făcute publice, iar altele au apărut la două zile de la aflarea veștii.

Microsoft a implementat o actualizare de securitate pentru Windows 10 precum și Internet Explorer și Edge pe 3 ianuarie prin intermediul sistemului automat de actualizări. Actualizările pentru versiunile mai vechi de Windows vor apărea următoarea săptămână.

Google a emis o actualizare în luna ianuarie pentru dispozitivele Android pentru a remedia vulnerabilitățile Meltdown și Spectre. Din păcate nu toți furnizorii de dispozitive Android țin pasul cu actualizările Google, iar pentru utilizatorii acestor dispozitive va mai trece o vreme până vor putea instala actualizarea de securitate.

Firefox a avut parte de o actualizare de securitate joia trecută care remediază și vulnerabilitățile prezentate de Meltdown și Spectre.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app