Măsurile de securitate pe care trebuie să le ia producătorii de aplicații pentru Android

masurile-de-securitate-pe-care-trebuie-sa-le-ia-producatorii-de-aplicatii-pentru-androidProducătorii de aplicații ce funcționează folosind sistemul de operare Android vor trebui să respecte noi reguli pentru a crește nivelul de securitate al platformei.

Echipa Android Developers a Google a postat săptămâna aceasta ce schimbări de securitate vor afecta creatorii de aplicații și utilizatorii sistemului de operare Android, conform droid-life.com.

Schimbările au ca scop continuarea menținerii securității și performanței. Printre acestea se numără următoarele: În august 2018 și respectiv noiembrie 2017, Google Play va cere ca noile aplicații și actualizări ale aplicațiilor să folosească cele ma noi API. În august 2019 Google Play va cere noilor aplicații și actualizări software să ofere și versiuni de 64 biti pe lângă versiunea de 32 biti.

Scopul Google este de a îmbunătății vechile aplicații, în special cele care nu sunt create pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare, scrie cnet.com.

Astfel, Google a creat trei inițiative menite să îmbunătățească viteza și securitatea aplicațiilor:

- noile aplicații trebuie să folosească cea mai recentă versiune de Android.

- aplicațiile care oferă o versiune cu 32 de biți trebuie să aibă și o versiune de 64 de biti.

- Google va adăga o funcție numită metadata security (va securiza informațiile despre anumite date) în kit-urile pentru dezvoltarea aplicațiilor.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app