Coreea de Nord este acuzată de lansarea atacului cibernetic mondial WannaCry

coreea-de-nord-este-acuzata-de-lansarea-atacului-cibernetic-mondial-wannacrySUA și Marea Britanie acuză Coreea de Nord că a lansat atacul cibernetic mondial WannaCry de la începutul acestui an.

SUA a acuzat, luni, Coreea de Nord de lansarea atacului cibernetic mondial 'WannaCry'. Articolul a fost scris de Tom Bossert, un important consilier în securitate cibernetică al președintelui Donald Trump și cel care îl ajută pe președinte cu problemele legate de securitatea internă și combaterea terorismului, scrie forbes.com.

Articolul nu aduce noi dovezi despre faptul că Coreea de Nord a lansat atacul, a citat atribuirea atacului de către Marea Britanie și Microsoft. Bossert spune că și alte companii private și guverne au ajuns la aceași concluzie.

La scurt timp după atacurile din luna mai, cercetătorii în securitate cibernetică ai Google, Comae Technologies, Kaspersky Lab și Symantec au legat detaliile tehnice ale atacului de gruparea de hackeri Lazarus Group, care înainte a fost asociat cu operațiunile de spionaj ale guvenului nord coreean.

Au trecut șapte luni de la atacul WannaCry, iar guvernul SUA vrea să pedepsească acest atac cibernetic mondial. Dar pentru unele persoane din domeniul securității cibernetice, Coreea de Nord nu este singura responsabilă pentru atac. Dacă ar trebui găsiți responsabilii pentru atac, guvernul SUA ar trebui să fie și el responsabil, deoarece Agenția Națională de Securitate a SUA este cea care a construit și apoi a pierdut codul sursă care a fost integrat în WannaCry, fără de care atacul nu ar fi fost la fel de devastator, conform wired.com.

În luna aprilie, o grupare de hackeri, numită Shadow Brokers, a făcut publice mai multe coduri sursă furate de la Agenția Națională de Securitate a SUA. Printre acestea se afla și tehnica numită EternalBlue, o tehnică de exploatare a protocolului Server Message Block al Windows ce permitea preluarea controlului asupra unui computer vulnerabil.

Marea Britanie a declarat marţi că Phenianul se află în spatele atacului cibernetic 'WannaCry' care a afectat circa 300.000 de calculatoare din 150 de ţări la începutul acestui an, alăturându-se Statelor Unite care au acuzat oficial luni Coreea de Nord pentru acest incident, relatează Reuters, citat de Agerpres.

'Condamnăm aceste acţiuni şi ne angajăm să acţionăm împreună cu alte state pentru a combate utilizarea în scopuri distructive a spaţiului cibernetic', a declarat ministrul britanic delegat pentru securitate naţională şi combaterea terorismului, Tariq Ahmad.

În octombrie, guvernul britanic a acuzat Coreea de Nord că s-a aflat la originea acestui atac cibernetic, care a afectat puternic în special serviciul public de sănătate din Marea Britanie (NHS).

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app