Thales achiziționează Gemalto pentru a crea un gigant al securității cibernetice

thales-achizitioneaza-gemalto-pentru-a-crea-un-gigant-al-securitatii-ciberneticeThales achiziționează Gemalto pentru 5,6 miliarde de dolari. Thaales va ajuta la extinderea tehnologiei de securitate a informațiilor și a identității digitale.

Pe 17 decembrie, Thales a anunțat că va achiziționa furnizorul de servicii de securitate digitale, Gemalto, cu 4,8 miliarde de euro sau 5,6 miliarde de dolari, conform eweek.com.

Firma franceză Atos, și-a declarat intenția de a cumpăra Gemalto pe 13 decembrie, oferind 46 de euro pe acțiune. Thales a oferit 51 de euro pe acțiune. Oferta de la Atos a fost respinsă, iar cea a Thales acceptată.

Patrice Caine, director și CEO al Thales, a declarat că în ultimul an cei de la Thales au căutat motive pentru a achiziționa Gemalto și au găsit o soluție care să fie atractivă pentru ambele părți. Caine a declarat că se dorește o continuare a dezvoltării Gemalto, care în domeniul digital este specialist mondial în sisteme de autentificare și protecție a datelor.

Thales este o companie europeană importantă din domeniile aerospațial, de transport și apărare, conform eetimes.com.

Thales spune că achiziția portofoliului digital al Gemalto face posibilă oferirea unei soluții de securizare a IoT, dispozitivelor mobile și a cloud-ului de la un capăt la celălalt - de la crearea de informații de către senzori la luarea de decizii în timp real. Tehnologia care va fi propusă guvernelor și companiilor va răspunde fără probleme provocărilor puse de securitatea datelor care devin din ce în ce mai întâlnite pe măsură ce suferă transformări digitale.

Soluțiile de securitate create de Thales împreună cu Gemalto vizează băncile, guvernele, furnizorii de utiități și industriile comune.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app