O centrală nucleară, atacată de hackeri cu malware-ul Triton

o-centrala-nucleara-atacata-de-hackeri-cu-malware-ul-tritonFuncționarea unei centrale nucleare a fost oprită de un atac fără precedent despre care experții cred că a fost comandat de o altă țară.

Un grup de hackeri au reușit să oprească o centrale nucleare din Orientul Mijlociu folosind malware-ul Triton, conform cercetătorilor în securitate citati de zdnet.com.

Joi, cercetătorii în securitate cibernetică de la Mandiant al FireEye au dezvăluit că hackerii au folosit malware care poate manipula sistemele de închidere de urgență la o firmă ce de ține infrastructuri importante în Orientul Mijlociu.

Malware-ul, numit Triton, este doar unul dintre multele care au fost create pentru a ataca procesle industriale și infrastructurile importante ca furnizorii de gaze, petrol și electricitate.

Noul troian este activ din luna august, conform celor de la Symantec, și a fost creat pentru a comunica cu sistemele de control industriale Triconex. Malware-ul folosește sistemul de operare Windows pentru a comunica cu sistemele de control pe care le manipulează.

Tehnologia Triconex  este creată de by Schneider Electric SE, conform cercetătorilor de la FireEye, scrie theguardian.com.

Un alt malware asemănător cu Trident este Stuxnet, care era creat pentru a ataca software-ul de control din centralele nucleare din Iran. După acest troian, a urmat atacul cu Industroyer din 2016 care a oprit alimentarea cu energie electrică în Ucraina.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app