iOS 11 va avea o nouă funcție ce oferă mai multă securitate

ios-11-va-avea-o-noua-functie-ce-ofera-mai-multa-securitateNoua versiune a sistemului de operare de la Apple va avea o funcție de securitate care va face mai dificilă accesarea informațiilor stocate pe iPhone fără permisiunea utilizatorului.

Apple a adăugat o nouă cerință care obligă deținătorii de iPhone să folosească amprenta și un cod pentru a stabili o relație de „încredere” cu computerele la care se conectează, a precizat firma de securitate Elcomsoft. Asta înseamnă că există un pas în plus pentru utilizatori și pentru poliție în accesarea dispozitivului, scrie fortune.com.

Datele stocate pe iPhone folosesc o criptare puternică și fără o parolă sau o amprentă telefonul nu poate fi deblocat. Dacă iPhone-ul este blocat sau nu este accesat timp de 48 de ore, necesită un cod pentru a fi repornit. Este o mare problemă pentru hoți și chiar și pentru poliție. Este încă posibilă accesarea datelor stocate în serverele cloud ale Apple, dar tot nu  pot fi accesate datele din iPhone fără permisiunea utilizatorului, scrie theverge.com.

Procesul care permite descărcarea datelor de pe iPhone pe un computer este deja un pic descurajator, dar cu iOS 11 acesta va deveni un pic mai strict, necesitând o parolă pe lângă folosirea amprentei. Pare o problemă minoră pentru poliție, care nu poate obliga utilizatorii să permită accesul dacă nu vor.

Descărcarea tuturor datelor de pe iPhone pe un computer este una dintre puținele metode prin care investigatorii pot fi siguri că au obținut toate informațiile pe care puteau să le obțină.

În SUA, poliția îi poate face pe suspecți să își deschidă telefonul cu ajutorul amprentei, dar nu îi poate obliga să introducă o parolă sau un cod PIN, deoarece ar încălca drepturile garantate de constituție. Noua funcție a iOS 11 va permite dezactivarea Touch ID în câteva secunde fără a fi nevoie de deblocarea telefonului, scrie gadgethacks.com.

Nu se știe exact dacă Apple a creat această funcție pentru ca utilizatorii să poată evita ca datele de pe iPhone să fie accesate de către poliție. Înainte existau și alte moduri de dezactivare a Touch ID ca folosirea degetului greșit pentru scanare de câteva ori la rând sau restartarea iPhone.

Funcția numită Emergency SOS oferă și posibilitatea de a apela numărul de urgență automat când este activată sau după ce este activată. Pentru a folosi această funcție este necesară apăsarea de cinci ori consecutiv a butonului de pornire, iar după aceea, pentru folosirea Touch ID este necesară introducerea parolei numerice.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app