Samsung oferă până la 200.000 de dolari pentru descoperirea de defecte de securitate ale telefoanelor sale

samsung-ofera-pana-la-200-000-de-dolari-pentru-descoperirea-de-defecte-de-securitate-ale-telefoanelor-saleSamsung a anunțat lansarea unui program de recompense pentru descoperirea vulnerabilităților de securitate a 38 de dispozitive mobile care va oferi până la 200.000 de dolari.

Numit Mobile Security Rewards Program, noul program de tip bug bounty de la Samsung va recompensa utilizatorii care raportează vulnerabilități firmware ale dispozitivelor mobile, scrie engadget.com.

Programul nu este limitat doar la cele mai noi dispozitive, ci include o gamă de telefoane și tablete lansate din 2016 până astăzi (38 de dispozitive în total). Pentru a primi o recompensă, este necesară identificarea unui exploit care compromite dispozitivul fără a fi nevoie de contact fizic sau o aplicație terță. 

Recompensele sunt incluse și pentru alte servicii Samsung care sunt sub formă de aplicații, ca asistentul digital Bixby, Samsung account, Samsung Pay și Samsung Pass.

Compania are deja un program de tip bug bounty separat pentru televizoarele sale inteligente. Și mai devreme în acest an a primit o avertizare cu privire la sistemul de operare Tizen după ce un cercetător a descoperit 40 de defecte nerezolvate ale acestui sistem.

În ceea ce privește programele de tip „bug bounty”, acestea nu rezolvă toate problemele de securitate, dar conform Google, ajută să facă dispozitivele mai sigure.

Recompensele pentru bug-urile găsite vor începe de la 200 de dolari și vor depinde de severitatea acestora și de abilitatea cercetătorului de a demonstra cum funcționează, scrie theverge.com.

Programul de recompense de la Samsung oferă o recompensă maximă un pic mai mică ca cea de la Microsoft de 250.000 de dolari pentru defectele de securitate ale Windows 10.

Apple a lansat un program care oferă și el recompense de până la 200.000 de dolari, dar este doar pe bază de invitație.

Printre dispozitivele mobile care fac parte din programul Samsung se numără Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A, Galaxy J și Galaxy Tab, și Samsung S8, S8+ și Note 8.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app