Un hacker a accesat frecvența radio și a întrerupt o urmărire a poliției din Australia

un-hacker-al-frecventelor-radio-a-intrerupt-o-urmarire-a-politiei-din-australiaUn hacker a întrerupt o urmărire a polițiștilor din Australia prin folosirea frecvenței radio de urgență a acestora.

În timp ce un bărbat și o femeie responsabili de un presupus jaf armat erau urmăriți de polițiști în Australia, au primit ajutor neașteptat din partea unui hacker, scrie csoonline.com.

Un hacker necunoscut este responsabil cu deturnarea rețelei de servicii radio a poliției din orașul Victoria. Acsta s-a dat și drept polițist, ceea ce a făcut ca polițiștii să renunțe la urmărirea suspecților.

Polițiștii urmăreau un bărbat înarmat care ar fi încercat să jefuiască un magazin. Acesta împreună cu o femeie au fugit cu o mașină furată, iar polițiștii i-au urmărit. În timpul urmăririi, o persoană necunoscută care s-a dat drept polițist a intrat pe frecvența radio a polițiștilor de multe ori. Hackerul i-a întrerupt atât de des încât polițiștii au abandonat urmărirea.

Nu se știe exact ce le-a spus hackerul polițiștilor, dar cu toate acestea un purtător de cuvânt al poliției din Victoria spune că sunt investigate întreruperi ale transmisiei radio. Poliția caută să prindă hackerul și crede că a izolat zona din care acesta transmitea. Polițiștii au cerut cetățenilor să spună dacă recunosc vocea hackerului.

Chiar dacă au fost forțați să abandoneze urmărirea, polițiștii au reușit să-i prindă pe cei doi suspecți urmăriți, scrie bleepingcomputer.com.

Incidentul a avut loc chiar când membrii ai guvernului au contactat compania Telstra să instaleze noi rețele de urgență pentru rularea unui sistem radio digital mai ușor de securizat și modern.

Un reprezentant al poliției a precizat că planurile de modernizare începuseră înaintea acestui incident și că acesta nu a influențat decizia guvernului.

În iulie un alt hacker a realizat o acțiune similară. De această dată un hacker a folosit frecvența unui post de radio din Marea Britanie pentru a difuza un cântec obsecen în opt ocazii diferite.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app