Jumătate de milion de stimulatoare cardiace, vulnerabile din punct de vedere al securității

jumatate-de-milion-de-stimulatoare-cardiace-vulnerabile-din-punct-de-vedere-al-securitatiiCompania producătoare de tehnologie medicală, Abbott, a emis o actualizare de securitate pentru a rezolva probleme de comunicare dintre unele stimulatoarele cardiace și rețeaua de computere la care acestea se conectează.

MedSec, o firmă de securitate cibernetică specializată în echipamente medicale, a descoperit că vulnerabilitățile software-ului din stimulatoarele cardiace le lasă vulnerabile la atacurile hackerilor. Asta înseamnă că orice perosnă care are cunoștiințele necesare și echipamentul potrivit poate accesa unul dintre aceste dispozitive. Dacă ar fi avut intenții rele, ar fi putut goli bateria sau s-ar fi putu juca cu bătăile inimii pacientului. Până acum nu au apărut informații cu privire la accesări neautorizate, scrie iflscience.com.

Orice pacient care folosește stimulatoarele cardiace care au defecte de securitate nu vor trebui să fie operați pentru a le fi înlocuit dispozitivul, ci vor trebui să actualizeze software-ul cu o nouă versiune care rezolvă vulnerabilitățile de securitate. Personalul medical poate încărca această acualizare în doar trei minute. Odată instalată actualizarea, orice dispozitiv care încearcă să acceseze stimulatorul cardiac va necesita o autorizare. Toate stimulatoarele cardiace produse după data de 28 august vor avea deja instalată această actualizare.

Food and Drug Administration (FDA - agenție similară cu Agenția Națională a Medicamentului din România) a anunțat că a aprobat actualizarea de securitate a stimulatoarelor cardiace de la firma Abbott, scrie cbc.ca.

Health Canada ar putea decide în 75 de zile dacă să aprobe instalarea actualizării de securitate.

Stimulatoarele cardiace sunt conectate la o rețea de computere numită Merlin.net, precum și la niște transmițători aflați în casele pacienților, pentru ca medicii cardiologi și furnizorii autorizați de servicii medicale să îi poată monitoriza.

FDA a chemat pentru actualizare 465.000 de pacienți care folosesc stimulatoare cardiace. Cei de la Abbot au precizat și că încă 280.000 de dispozitive sunt folosite în alte țări, scrie bbc.com.

Departamentul de Securitate Internă al SUA a precizat că un atacator ar avea nevoie de o pricepere foarte mare pentru a exploata vulnerabilitățile.

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com

SPAccess - visitor management app