DIICOT a reținut agenți de pază și angajați ai unui supermarket bănuiți că au încercat să fure 7.200.000 de lei

diicot-a-prins-agenti-de-paza-si-angajati-ai-unui-supermarket-care-au-incercat-sa-fure-7-200-000-de-lei

Angajatii unei firme de paza si ai unui centru comercial au fost reținuți, fiind cercetați de DIICOT pentru că ar fi încercat să fure 7.200.000 de lei folosind un POS.

Șase persoane sunt cercetate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timiș și procurorii DIICOT, pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice, precizează IPJ Timiș.

Din investigații a reieșit că, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2017, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții creditoare la două terminale P.O.S., amplasate în incinta unei societăți comerciale din Timișoara, prin folosirea funcției „refund” a aparatului P.O.S., urmând ca în conturile bănuiților să fie virați 7.200.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, în care sunt cercetate șase persoane,cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani.

În cadrul dosarului penal au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. Un bărbat, de 24 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților.

Anchetatorii povestesc că unul dintre cei șase, angajat al supermarketului, avea la dispoziție coduri PIN folosite de personal pentru accesul în meniul POS-urilor, precizează, tion.ro.

Cei șase au încercat să fure banii folosind un POS din societatea comercială, însă pentru a încasa suma au introdus un cont bancar închis de doi ani, iar tranzacția a fost blocată. Trei dintre ei sunt angajați ai supermarketului, iar alți trei ai firmei de pază care avea în grijă obiectivul.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate