Poliția Română organizează Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

politia-romana-organizeaza-saptamana-prevenirii-criminalitatiiLa nivel național, în fiecare zi din această săptămână, Poliția Română organizează activități prin care cetățenii să conștientizeze necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și nu numai.

O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional organizăm SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 21-25 mai 2018. În toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă, precizează Poliția Română.

„La nivel național, în fiecare zi, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este sa conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.”

În București, de luni până joi, începând cu ora 10.30, îi găsiți pe polițiștii Institutului de Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în pasajul din Piața Universității, cu informații interesante și importante pentru fiecare.

Astfel, luni, 21 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar în cadrul acesteia adolescenților li se vor explica măsurile pentru siguranța lor în mediul on-line. Ziua va continua cu ”Fii prietenos, nu fii răutăcios!”, o activitate dedicată preșcolarilor și școlarilor, în cadrul căreia cei mici vor afla ce înseamnă bullying și cum pot evita să fie victime sau agresori.

Ziua a doua, marți, 22 mai, este destinată prevenirii delicvenței juvenilă. În parteneriat cu elevii liceului ”Dinu Lipatti”, se va derula activitatea ”Libertatea ta se termina acolo unde începe libertatea celorlalți. Dincolo e delicvență!”.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor. ”Bunicii preventivi” este activitatea care va marca ziua.

Urmează o zi - 24 mai - dedicată prevenirii violenței în familie, menită să aducă în conștiința publicul consecințele legale și psihologice ale fenomenului, precum și modalitățile de sprijin ale victimelor. ”Arunci cu umbră” este flashmobul dedicat prevenirii violenței în familie, realizat în colaborare cu elevii Liceului de Coregrafie. La această activitate vor participa și victime ale violenței în familie.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu evenimentul ”Autoturisme în siguranță” , dedicat siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate