Nou proiect de lege prevede ca jandarmii să asigure paza și protecția la metrou

nou-proiect-de-lege-prevede-ca-jandarmii-sa-asigure-paza-si-protectia-la-metrouUn nou proiect de lege, aparținând unui senator PNL, prevede ca jandarmii să asigure paza și protecția stațiilor de metrou și a trenurilor, precum și a tunelurilor dintre stații.

”Pentru a se evita incidente grave la metrou, consider că paza staţiilor de metrou şi a trenurilor ce transportă călători, precum şi a tunelurilor de corespondenţă între staţii cu efective de jandarmi, va creşte gradul de încredere în acest mijloc de transport şi va evita chiar şi posibile tragedii naţionale”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de lege iniţiat de senatorul liberal Carmen Harău, conform Mediafax.

Ea precizează în acelaşi document că Metrorex nu este inclus în lista obiectivelor păzite de jandarmi.

„Metroul bucureștean transportă în medie 600.000 de cetăţeni zilnic, ceea ce face ca metroul să fie un obiectiv strategic”, spune senatoarea PNL, în propunerea legislativă, conform libertatea.ro.

Propunerea vine după ce a jumătatea lunii decembrie a anului trecut o tânără a fost luată prin surprindere de atacul unei femei, care a împins-o în fața metroului, de pe peron, ceea ce a dus la moartea tinerei.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate