Tentativă de tâlhărie: Vânzătoarea unui magazin de bijuterii din centrul Capitalei a fost atacată cu electroșocuri

tentativa-de-talharie-vanzatoarea-unui-magazin-de-bijuterii-din-centrul-capitalei-a-fost-atacata-cu-electrosocuriUn bărbat în vârstă de 73 de ani din Bucureşti a fost reținut de polițiști după ce a încercat să jefuiască un magazin de bijuterii din centrul Capitalei folosind un aparat cu electroșocuri.

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din Bucureşti a fost prins de poliţişti miercuri, după ce a atacat cu un aparat cu electroşocuri o vânzătoare dintr-un magazin de bijuterii de pe strada I.C. Brătianu, el fiind acuzat de tâlhărie, anunţă Poliţia Capitalei, citată de Agerpres.

"Scena a fost văzută pe monitor de către patron, care a intervenit. Şi acesta, şi femeia au reuşit să activeze butonul de panică. Patronul magazinului l-a imobilizat pe bărbat, la adresă ajungând în scurt timp firma de pază şi poliţiştii Secţiei 10, care au declanşat cercetările", a precizat sursa citată.

Bărbatul a intrat calm în magazin, pozând într-un turist străin. S-a prefăcut că nu ştie româneşte şi i-a înmânat vânzătoarei un bilet scris la calculator, pe care scria: „Caut pentru nepoata mea o pereche de cercei, de 14 sau 18 carate, eventual cu briliant sau cristal, care să semene cu modelul care urmează să-l prezint“, scrie adevarul.ro.

Vânzătoarea a început să etaleze pe tejghea mai multe modele de bijuterii pentru a i le arăta. În momentul în care femeia era întoarsă cu spatele, septuagenarul a scos din buzunar un aparat cu electroşocuri şi a atacat-o.

Bărbatul şi-a plănuit, se pare, fapta, întrucât vânzătoarea susţine că înainte cu o zi a venit în magazin să studieze aceste bijuterii expuse în vitrină. A revenit ziua următoare deghizat cu o barbă falsă, o pălărie mare neagră şi ochelari cu rame negre late, scrie stirileprotv.ro.

Ce nu a luat în calcul hoţul a fost faptul că proprietarul magazinului a văzut tentativa de jaf pe camera de supraveghere şi a chemat în ajutor poliţia locală.

Cu surprindere, poliţiştii au aflat că bărbatul este arhitect cu vechime, în prezent pensionar. Omul nu are antecedente penale. Ceea ce l-ar fi îndemnat să comită fapta sunt datoriile la bancă, conform avocatului său.

Suspectul a fost reţinut şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare pentru tentativa de tâlhărie.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate