Paza și protecția școlilor, în atenția Ministerului Educației

paza-si-protectia-scolilor-in-atentia-ministerului-educatieiPaza și protecția unităților de învățământ preuniversitar este considerată o prioritate pentru Ministerul Educației Naționale, care caută soluții împreună cu autoritățile  publice locale.

Având în vedere cazul extrem de grav din județul Vaslui, unde o elevă a fost înjunghiată chiar în cancelaria școlii în care aceasta învață, dar și alte cazuri de violență în școli, Ministerul Educației Naționale este în măsură să facă precizarea că tema violenței în școli este un subiect ce preocupă în mod constant autoritățile române, atât pe cele de la nivel central, cât și pe cele de la nivel local, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

Astfel, paza unităților de învățământ este o prioritate și pentru Ministerul Educației Naționale, reprezentanții acestuia analizând și căutând în mod constant modalitățile prin care, cu sprijinul autorităților publice locale, cât mai multe școli și licee din România să beneficieze de servicii de pază și protecție.

De asemenea, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului României să ia măsuri urgente prin care să asigure paza şi protecţia în unităţile de învăţământ, conform Mediafax.

"Cazul extrem de grav din Vaslui, unde o elevă a fost înjunghiată chiar în cancelaria şcolii în care aceasta învaţă, arată cât de vulnerabile sunt unităţile de învăţământ în faţa persoanelor care pot recurge la acte de violenţă sau vandalism.Potrivit statisticilor de care dispune federaţia noastră, în ultimii ani, cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România a rămas fără paznici, din cauza lipsei de finanţare. Motivul principal îl reprezintă neadaptarea costului standard per elev la necesităţile reale ale şcolilor. Protecţia elevilor şi a personalului care lucrează în educaţie, dar şi paza unităţilor de învăţământ sunt subiecte foarte importante care trebuie să fie în atenţia Guvernului României. Ar trebui să ne gândim că sunt alte instituţii publice, precum primării, consilii locale, consilii judeţene, spitale etc. care dispun în acest moment fie de angajaţi proprii, fie de firme specializate în pază", se arată într-un comunicat al FSLI, remis vineri MEDIAFAX.

Recent, o elevă a fost rănită, iar mama şi profesoara acesteia au fost ameninţate cu cuţitul de către un tânăr care a pătruns în şcoală.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate