32 de bancomate ale unei bănci din România au fost golite de hoți

32-de-bancomate-ale-unei-banci-din-romania-au-fost-golite-de-hotiProcurorii DIICOT au prins membrul unei grupări infracționale care a folosit un virus pentru a scoate 3,8 milioane de lei din bancomatele băncii Raiffeisen.

Procurorii DIICOT Iaşi sunt pe urmele unei reţele de crimă organizată care, printr-o metodă informatică sofisticată, ar fi reuşit să sustragă într-o singură noapte 3,8 milioane de lei de la 32 de bancomate Raiffeisen din România. Infractorii informatici ar fi controlat de la distanţă ATM-urile în aşa fel încât maşinile ar fi eliberat banii fără a fi folosite fizic, scrie adevarul.ro.

Membrii reţelei au pus mâna pe cele 3,8 milioane de lei de la 32 de bancomate Raiffeisen din Iaşi, Bucureşti, Suceava, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Oraştie şi Crevedia, susţin procurorii DIICOT.

Furtul din bancomate a fost comis, în noaptea de 3/4 septembrie 2016, hackerii reuşind să fure 860.000 de euro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au deschis un dosar penal şi chiar au prins un suspect care în prezent se află în închisoare, scrie voceavalcii.ro.

Dmitrii Cvasov face parte dintr-o reţea de hackeri ruşi care, în anul 2016, a atacat sistemul de bancomate al Raiffeisen Bank. Astfel, într-o singură noapte, banca a pierdut controlul tuturor bancomatelor din România după ce hackerii au trimis un mesaj băncii din partea Băncii Centrale Europene. De la distanţă, hackerii au dat comenzi bancomatelor şi au reuşit să golească 32 de ATM-uri din oraşe din întreaga Românie.

Cu toate acestea, informațiile despre acest furt au apărut la mai bine de un an. Procurorii DIICOT Iași nu au făcute publice informațiile din anchetă, relatează bzi.ro.

Dosarul a ajuns sa fie instrumentat de procurorii de la DIICOT Iasi pentru ca doar la Iasi a fost prins un membru al acestei retele, in timp ce tocmai pusese in geanta 80.000 lei dintr-un bancomat al Raiffeisen din cartierul Alexandru cel Bun. Acest individ prins la Iași se numeste Dmitrii Cvasov și in prezent se afla în închisoare.

Conform unui document al procurorilor de la DIICOT Iasi „retragerile financiare neautorizate au avut loc simultan la un numar de 32 de ATM-uri bancare, în noaptea de 03/04.09.2016, în intervalul orar preponderent 17:38 – 19:44 si 21:50 – 00:29, iar majoritatea persoanelor care au preluat numerarul eliberat de bancomate erau – asa cum s-a aratat anterior - echipate cu rucsacuri si articole de vestimentatie care sa le asigure anonimatul (sepci si ochelari de soare)”.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate