Polițiștii sancționează instalarea de sisteme de supraveghere video fără licență

politistii-sanctioneaza-instalarea-de-sisteme-de-supraveghere-video-fara-licentaPolițiștii i-au întocmit dosar penal unui tânăr care a instalat un subsistem de supraveghere video fără a deține licență și fără ca să fi urmat cursuri de tehnician sisteme de securitate.

La data de  6 martie,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu poliţişti din Baia Sprie au desfăşurat activităţi la sediile unor societăţi comerciale pentru a verifica modul de instalare şi întreţinere a sistemelor de supraveghere video, se arată într-un buletin de presă al IPJ Maramureș.

În urma controlului efectuat la sediul unei societăţi comerciale situată pe strada Forestierilor din Baia Sprie, poliţiştii au constatat că subsistemul de supraveghere video a fost instalat de către un tânăr de 28 de ani, din oraş, care nu deține licență de funcționare în domeniul sistemelor de alarmare împotriva efracției sau competențe pentru a desfășura activități în domeniul sistemelor de alarmare împotriva efracției și nu deține competențe în acest sens (certificat de absolvire a cursurilor de tehnician sisteme de securitate). Fapta constituie infracţiune, fiind prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 333/2003.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate