Un pandantiv în formă de pistol, confiscat pe aeroport pentru că ar fi putut fi periculos

un-pandantiv-in-forma-de-pistol-confiscat-pe-aeroport-pentru-ca-ar-fi-putut-fi-periculosAgenții de securitate de pe aeroport i-au confiscat unei femei pandantivul în formă de pistol deoarece ar fi fost „prea periculos”.

Lui Claire Sharp, fostă polițistă, i-a fost confiscat pandantivul pe aeroportul Stansted din Londra, vinerea trecută, când mergea în Perugia, Italia, scrie foxnews.com.

Obiectul avea o valoare sentimentală deoarece era un cadou de la fostul soț care murise în 2001, la doar 32 de ani în urma unui infarct. Pandantivul are o lungime de 2,5 centimetri, iar femeia îl purta mereu în amintirea soțului decedat. 

Ea călătorea cu actualul soț, sergent în cadrul poliției metropolitane, și cu fiica lor în vârstă de 12 ani.

Agenții de securitate de pe aeroportul Stansted au decis, după ce au verificat-o pe femeie, că pandantivul trebuie să rămână în aeroport și poate fi recuperat mai târziu. Cu toate acestea, femeia a trebuit să plătească opt lire sterline pentru a-l recupera.

Femeia a precizat că știe cum funcționează securitatea pe aeroport, deoarece a lucrat în poliție. Ea a mai spus și că a mai călătorit cu avionul din Gatwick până în Islanda și că a fost și la Moscova în luna noiembrie purtând pandantivul, dar nu a întâmpinat probleme, scrie thesun.co.uk.

Conducerea aeroportului Stansted și-a cerut scuze, dar a precizat că orice obiect ce poate fi luat drept armă nu poate fi luat la bordul avionului. Un purtător de cuvânt a precizat că regulile CAA prevăd ca orice obiecte, replici și imitații ale unor arme care pot fi luate drept arme adevărate vor fi confiscate de personalul de securitate.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că regulile CAA prevăd că orice obiect care seamănă cu o armă de foc, indiferent dacă se poate trage sau nu cu el, este interzis la bordul avionului. El a mai confirmat și c rămâne la latitudinea agenților de securitatea pentru a decide dacă obiectul cu potențial periculos să fie confiscat sau nu.

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate