Agenții de securitate care au recurs la violență spun că au fost atacați VIDEO

agentii-de-securitate-care-au-recurs-la-violenta-spun-ca-au-fost-atacati-videoDoi agenți de pază ai unei firme din Arad, cercetați penal pentru că au aplanat un conflict cu violență, au reacționat astfel pentru a se apăra, conform firmei de pază.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au identificat şi reţinut doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă și tulburarea ordinii și linistii publice. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 26 ianuarie, bărbaţii de 27 şi 32 de ani, ambii din Arad ar fi fost solicitaţi de un alt bărbat, angajat al unui local de pe Bulevardul Revoluţiei din municipiu, să intervină în vederea aplanării unui conflict spontan izbucnit în incinta aceluiaşi local”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad, citat de libertatea.ro, conform securityportal.ro.

„De asemenea, din cercetări a reieşit că cei bănuiţi de comiterea activităţii infracţionale ar fi utilizat asupra a două dintre victime şi un spray iritant lacrimogen,” se mai arată într-un comunicat al IPJ Arad.

Camerele de supraveghere montate în incinta localului au surprins bătaia din 26 ianuarie 2018, în urma căreia doi dintre agenții de pază ai unei firme din Arad sunt cercetați penal, scrie aradon.ro.

Doi dintre agenții de pază înregistrați de camerele video se află sub control judiciar pentru 40 de zile și sunt cercetați penal pentru purtare abuzivă și tulburare a liniștii și ordinii publice, în timp ce al treilea a suferit o intervenție chirurgicală la membru superior, fiind internat în spital.

Asociatul unic al societății de protecție și pază, a declarat pentru Aradon.ro, că a doua zi după incident a solicitat rezilierea contractului de pază și protecție. Totodată, aceasta a mai precizat că ceea ce s-a întâmplat în 26 ianuarie în local este un eveniment nefericit, ce nu trebuia să aibă loc.

Băieții erau de serviciu când au fost solicitați să intervină la cel local. Solicitarea a venit din partea angajaților, care ne-au sesizat că în incinta barului se aflau mai multe persoane recalcitrante – care îi înjură și în amenință. Când a ajuns acolo, echipajul de intervenție a constatat că una dintre persoane ținea în mână o sticlă și adresa injurii formației care cânta acolo deoarece nu cânta ce dorea el. Băieții au încercat să-i explice că trebuie să părăsească localul, că nu e dorit acolo, însă persoanele au devenit agresive. Una dintre ele s-a aruncat la picioarele unuia dintre agenți, cu scopul de a-l pune la pământ, iar cealaltă persoană a încercat să-i atace cu sticla pe care o avea în mână. În acel moment, echipajul de intervenție a încercat să se apere. După incident am stat de vorbă cu agenții de pază și mi-au spus că într-adevăr nu trebuiau să reacționeze astfel, însă au acționat sub impulsul momentului, în autoapărare,” a declarat Daniel Leș, asociatul unic al firmei de protecție și pază.

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate