Firmă de pază, sancționată pentru că nu intervenea la acționarea butonului de panică

firma-de-paza-sanctionata-pentru-ca-nu-intervenea-la-actionarea-butonului-de-panicaO firmă de pază a fost sancționată de polițiști deoarece nu a luat măsuri astfel încât ca agenții de securitate să intervină la acţionarea butonului de panică la obiectiv.

În ziua de 07 februarie 2018, între orele 10.00-14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Iaşi au acţionat pe linia verificării respectării de către societăţile comerciale a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, se precizează într-un buletin de presă al IPJ Iași. 

Au fost controlate 12 unităţi, fiind verificaţi 12 agenţi de pază. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, conform  Legii nr. 333/2003, în valoare de 2.000 lei, dintre care una unui administrator al unei societăţi de pază şi 2 unor agenţi de pază

Au fost efectuate 4 instruiri cu personalul de pază aflat în serviciu.

Spre exemplu, a fost sancţionată o societate de pază, deoarece nu s-au luat măsuri pentru ca agenţii de intervenţie să intervină la acţionarea butonului de panică la obiectiv.

De asemenea, a fost sancţionat un bărbat, de 65 ani, din comuna Rediu, agent de pază conform Legii nr. 333/2003, deoarece a fost găsit executând serviciul de pază fără ţinuta completă cu care a fost echipat de conducerea societăţii şi fără mijloace de autoapărare.

Tot în aceeași zi, poliţiştii tulceni au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, se precizează într-un comunicat al IPJ Tulcea.

Poliţiştii au intervenit la 30 evenimente semnalate prin apelul de urgenţă 112, fiind constatate 4 infracţiuni de natură judiciară.Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.470 de lei. 

Poliţiştii au controlat 8 de agenţi de pază şi 6 societăţi comerciale pentru verificarea respectării normelor prevăzute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 100 lei.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate