Agenți de securitate din cadrul Olimpiadei de iarnă, afectați de un virus

agenti-de-securitate-din-cadrul-olimpiadei-de-iarna-afectati-de-un-virusZeci de agenți de securitate s-au îmbolnăvit din cauza norovirus. Alți 1200 de agenți de securitate au fost controlați pentru a nu răspândi virusul.

În cadrul Olimpiadei de iarnă care se desfășoară în Pyeongchang, Coreea de Sud, cu câteva zile înainte de începerea competiției, agenții de securitate au contractat un virus foarte contagios, conform vox.com.

Duminica trecută, zeci de agenți de securitate din cadrul Olimpiadei de iarnă au început să acuze simptome de greață, vărsături, dureri de burtă și diaree. Au fost spitalizați iar alți 1200 de agenți de securitate au fost puși în carantină și testați pentru a vedea dacă au fost infectați de virus. Organizatorii au trebuit să aducă 900 de membrii ai armatei pentru a-i înlocui.

Norovirusul provoacă o gastroenterită acută, o afecţiune contagioasă cauzată de un virus ce afectează stomacul şi intestinele. Autorităţile sanitare sud-coreene cercetează provenienţa virusului. Personalul afectat, angajat al unei firme private, era cazat într-un centru pentru tineret din Pyeongchang, separat de satul olimpic. Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfăşutra între 9 şi 25 februarie, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

32 de agenți de securitate au fost spitalizați deja și primesc îngrijiri medicale. Primele simptome ale Norovirusului pot apărea între 12 ore și două zile de la expunerea la acesta. Majoritatea persoanelor se pot face bine în urma infecției în doar câteva zile bând multe lichide. Cei cu un sistem imunitar deficitar necesită îngrijiri medicale suplimentare, scrie businessinsider.com.

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate