Dulapuri cu documente secrete aparținând guvernului australian au fost vândute din greșeală

dulapuri-cu-documente-secrete-apartinand-guvernului-australian-au-fost-vandute-din-gresealaDouă dulapuri cu documente ultra-secrete aparținând guvernului din Australia au fost vândute, din greșeală, și au ajuns în posesia postului de televiziune ABC.

Potrivit Huffington Post, două dulapuri cu sute de documente ultra-secrete au fost vândute din neglijenţă către un magazin de vechituri, scrie ziarulevenimentul.ro.

Guvernul australian a cerut o revizuire urgentă a securităţii, după ce sute de documente secrete din anii 2013-2014 au fost lăsate în dulapuri care au fost apoi vândute ca mobilă veche. Cele două dulapuri conţineau detalii confidenţiale privind decizii şi convorbiri guvernamentale legate de imigraţie, securitate şi plăţi de asigurări sociale.

Agenția de spionaj a australiei nu a confiscat documentele obținute de postul de televiziune ci doar au oferit seifuri pentru păstrarea lor în siguranță. Postul de televiziune ABC a făcut publice conținutul unora dintre documentele descoperite în cele două dulapuri. Inițial s-a crezut că aceste dezvăluiri erau rezultatul unor scurgeri de informații, relatează huffingtonpost.com.

Dulapurile au fost vândute ieftin deoarece erau grele și nimeni nu le putea găsi cheile. O persoană pricepută a găurit încuietorile și a descoperit documentele. Așa le-au obținut cei de la ABC. Acum postul de televiziune negociază cu membrii Congrsului pentru a vedea ce e de facut cu documentele pentru a se asigura siguranța lor. Postul de televiziune nu vrea să dezvăluie documente care ar putea avea un impact asupra securității naționale a australiei.

Persoana care a făcut posibilă deschiderea dulapurilor nu a fost identificată încă. Prim ministrul  și Cabinetul au lansat o investigație pentru a afla de ce au fost vândute cele două dulapuri, scrie washingtonpost.com.

ABC nu a precizat când a găsit documentele, dar le-a folosit în ultimele săptămâni pentru a face publice informații jenante despre vechii prim miniștrii.

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate