Primul jaf armat de Bitcoin din Marea Britanie

primul-jaf-armat-de-bitcoin-din-marea-britanieUn comerciant britanic de monedă virtuală Bitcoin a fost atacat de bărbați înarmați care l-au amenințat pentru a le da ceea ce deținea.

Hoți înarmați au intrat în casa unui comerciant de mondă virtuală Bitcoin și l-au obligat să le transfere o avere de pe computerul său, scrie dailymail.com.

Jaful care ar fi primul de acest fel din Marea Britanie, vine la scurt timp după ce bitcoin a ajuns să valoreze aproape 8.000 de lire sterlie, o singură monedă. Patru bărbați cu cagule au pătruns în casa comerciantului de bitcoin Danny Aston și a soției sale Amy Jay.

Bărbații au legat-o pe nevasta comerciantului și au scos afară copilul într-un cărucior, după care l-au amenințat cu pistolul să efectueze transferul.

Faptul pentru care infractorii au ales moneda Bitcoin este pentru că este dificil de urmărit tranzacțiile și pentru că în spațiul cibernetic poate fi schimbată anonim cu doar un click.

Un martor local spune că a observat patru tineri purtând îmbrăcăminte sport neagră, cu glugile trase pe față, fără cagule, în timp ce se îndreptau spre locuinta comerciantului.

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. Poliția investighează cazul, îndemând martorii să ofere informații care ar putea ajuta la prinderea hoților, scrie express.co.uk.

De asemenea, în Canada, polițiaa caută doi suspecți care au încercat să jefuiască un punct de schimb valutar al criptomonedelor, scrie coindesk.com.

Marți dimineța, pe 23 ianuarie, trei persoane au încercat să jefuiască birourile Canadian Bitcoins din Ottawa. Aceștia au amenințat cu pistolul angajații și au imobilizat patru angajați. au încercat să oblige un al cincilea să realizeze o tranzacție, dar un alt angajat a reusit să cheme poliția. Unul dintre suspecți a fost reținut.

Hoții voiau să obțină bani fizici, dar alte jafuri asemănătoare au dus la pierderea de portofele de criptomonedă.

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate