Firme de pază și obiective, verificate și amendate de polițiști

firme-de-paza-si-obiective-verificate-si-amendate-de-politistiPolițiști din Arad și Prahova au controlat mai multe obiective și firme de pază care au fost sancționate pentru neregulile descoperite.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad – Biroul de Ordine Publică, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Proximitate, secțiile de poliție urbană și Serviciul Transporturi Feroviare- au desfășurat, duminică seară, o acțiune cu efective mărite, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.  Activitățile desfășurate de polițiști s-au concentrat în zona Piața Gării – Podgoria – Centru, și a avut ca scop descurajarea activităților infracționale, precum și sancționarea nerespectării prevederilor legale în domeniul ordinii publice și rutieră, scrie glsa.ro.

În două ore de activități, au fost legitimate 126 de persoane, fiind controlate documentele a 78 de vehicule. Polițiștii au efectuat verificări la 9 agenți economici și au indisponibilizat produse artizanale în valoare de 300 de lei, pentru care comerciantul nu a putut prezenta documente legale. Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.920 de lei, după cum urmează : 23 conform Legii 61/1991 (privind normele de conviețuire socială), în valoare de 4.600 de lei, 50  conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de 14.770 de lei, 1 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț), în valoare de 550 de lei 3 avertismente scrise conform Legii 333/2003 (privind paza bunurilor).

La data de 26 ianuarie, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică au definitivat controalele efectuate la obiective situate în oraşul Urlaţi, privind modul de asigurare a pazei, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Astfel, au fost controlate două obiective şi două societăţi specializate în paza acestora, au fost controlaţi şase agenţi de securitate, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 lei.

Două dintre sancţiuni, de 2.000, respectiv 3.000 de lei, au fost aplicate unor societăţi care asigură paza unor obiective din Urlaţi, pentru faptul că au menţinut în funcţie agenţi de pază care nu deţin atestatul profesional impus de lege.

De asemenea, o altă societate din Urlaţi a fost sancţionată cu amendă de 3.000 de lei pentru faptul că a contractat serviciile unei societăţi de pază care nu deţine licenţă de funcţionare eliberată de Poliţia Română, conform legii.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate