Polițiștii verifică activitatea discotecilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc

politistii-verifica-activitatea-discotecilor-barurilor-si-salilor-de-jocuri-de-norocLa sfârșitul săptămânii trecute, peste 200 de poliţişti suceveni au acționat în zona discotecilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc pentru prevenirea actelor de violență.

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Acţiunea s-a desfăşurat în noapte de 27/28.01.2018 între orele 21.00 - 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.
Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 - 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 - 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 - 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În zona municipiului Suceava au fost organizate controale în toate barurile şi discotecile de pe raza municipiului. În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1000 de persoane. La nivelul întregului judeţ, au fost verificate 141 de locaţii. Au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.865 lei.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate