Statuie a lui Eminescu, păzită și supravegheată video, vandalizată VIDEO

statuie-a-lui-eminescu-pazita-si-supravegheata-video-vandalizata-videoStatuia lui Mihai Eminescu, din Galaţi, este păzită și supravegheată video deoarece, an de an, hoții fură o mână.

Statuia lui Mihai Eminescu, din parcul cu acelaşi nume situat în centrul Galaţiului, a fost din nou ciuntită, relatează stirileprotv.ro.

Este pentru al cincisprezecelea an consecutiv, timp în care mâna muzei, care ţine o făclie, a fost furată de peste douăzeci de ori. Asta în ciuda pazei şi a camerelor de supraveghere instalate în parc.

Ultima dată, mâna muzei a fost furată chiar pe 17 decembrie 2017. Asta în ciuda faptului că în parc există o firmă de pază, dar şi sistem de supraveghere. Toate acestea nu i-au speriat pe hoţi, conform viata-libera.ro.

Cinci indivizi au venit în parc şi, iniţial, şi-au făcut o poză la statuia marelui poet, timp în care unul dintre indivizi şi-a pus picioarele pe soclul statuii. Ulterior, cei cinci pleacă, patru dintre ei îndreptându-se spre ghereta paznicului. Cel de-al cincilea a revenit la statuie şi, după o tentativă nereuşită, individul loveşte puternic mâna muzei, aceasta desprinzându-se de statuie. Din păcate, mâna muzei s-a spart, dar individul o recuperează de jos şi pleacă cu ea.

„Primăria municipiului Galaţi a depus o sesizare la Secţia 1, iar organele abilitate au demarat o anchetă în vederea depistării autorilor incidentului. La finalizarea acesteia se va putea stabili gradul şi forma prin care firma de pază va răspunde pentru prejudiciul creat. Obiectivul are asigurată paza de către S.C. Dialfa Security S.R.L., societate care a demarat o anchetă internă în cazul acestui incident”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Autorităţile locale au făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parc în speranţă că cineva îi va recunoaşte pe cei cinci indivizi.

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate