Administratori de societăți și agenți de pază, sancționați

administratori-de-societati-si-agenti-de-paza-sanctionatiPolițiști ai Secției 3 Poliție Iași au sancționat 2 administratori de societăți și 2 agenți de pază care nu respectau prevederile  Legii nr. 333/2003 și H.G. nr.301/2012.

La data de 14 decembrie 2017, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Iași au acţionat pentru identificarea societăţilor care nu sunt asigurate cu pază şi au controlat paza proprie neînarmată de la unităţile care îşi desfăşoară activitatea în zona central a municipiul Iaşi.

Au fost controlate 12 unități de pază, 15 agenți de pază, verificate 2 echipaje de intervenţie și efectuate 3 instruiri cu agenții de pază aflați în serviciu.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003, fiind sancționați 2 administratori de societăți și 2 agenți de pază.

Spre exemplu, o societate comercială, din municipiul Iași, a fost sancţionată contravețional conform H.G. nr.301/2012 întrucât nu a remediat măsurile de securitate prevăzute în cerinţele minimale de securitate pe zone funcţionale şi categorii de unităţi. 

De asemenea, un bărbat de 58 de ani, din municipiul Iaşi, agent de pază, a fost sancționat contravențional conform Legii nr.333/2003, întrucât a fost depistat executând serviciul de pază la un obiectiv, din municipiul Iaşi, fără ţinuta completă cu care a fost echipat de conducerea unităţii, fără ecuson şi fără mijloace de autoapărare.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate