Polițiștii verifică felul în care comercianții respectă Legea 333/2003

politistii-verifica-felul-in-care-comerciantii-respecta-legea-333-2003Polițiști ai Compartimentului Sisteme de Securitate din Bistrița au verificat respectarea prevederile legale privind organizarea pazei umane, dotarea cu sisteme de securitate şi legalitatea instalării acestora.

În această perioadă poliţiştii desfăşoară acţiuni de prevenire, care vizează administratorii de societăţi comerciale, personalul de pază şi vânzătorii, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii au în vedere în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă atât administratorii de societăţi comerciale, cât şi angajaţii acestora, deoarece afluxul de cumpărători va creşte semnificativ în această perioadă şi printre cei cu bani în buzunar vor fi şi hoţi care să profite de neatenţia lor.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au discutat în această săptămână cu administratorii societăţilor comerciale şi le-au atras atenţia asupra principalelor prevederi legale în ceea ce priveşte responsabilităţile care le revin pentru protejarea magazinului. De asemenea, le-au făcut câteva recomandări legate de manipularea şi păstrarea sumelor mari de bani sau de supravegherea caselor de marcat, precum şi a bunurilor din magazin.

Activităţile de informare au fost dublate de cele de control realizate de poliţiştii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, care au vizat verificarea respectării prevederile legale privind organizarea pazei umane, dotarea cu sisteme de securitate şi legalitatea instalării acestora, modul de realizare a transportului de valori precum şi alte prevederi legale pe acest domeniu. De la începutul lunii decembrie poliţiştii din cadrul acestui compartiment au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionalein valoare de 24.400 lei, conform Legii 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi HG 301/ 2012.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate