Metrorex precizează că serviciile de pază de la metrou asigură protejarea bunurilor și valorilor

metrorex-precizeaza-ca-serviciile-de-paza-de-la-metrou-asigura-protejarea-bunurilor-si-valorilorMetrorex precizează că serviciile specializate de pază au ca obiect de activitate protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou.

"Metrorex, în calitatea sa de operator de transport public de călători, are angajate servicii specializate de pază, al căror obiect de activitate îl reprezintă protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou. Facem precizarea că aspectele care ţin de ordinea publică în spaţiile publice din metrou sunt asigurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transport Public - Serviciul de Poliţie Metrou, structura de specialitate care coordonează, îndrumă, evaluează şi controlează activităţile specifice pentru menţinerea ordinii publice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi faptelor contravenţionale din competenţă", se arată într-un comunicat al Metrorex citat de Agerpres.

Precizările companiei vin la două zile după decesul unei tinere care a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou, în staţia Dristor 1. Magdalena Şerban, femeia de 36 de ani care a împins-o, fusese implicată, cu câteva ore înainte, într-un incident cu o altă tânără, pe care a împins-o spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta nu a păţit nimic. Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

„Facem mentiunea ca sistemul de supraveghere existent in statiile de metrou este utilizat atat de Metrorex pentru a asigura monitorizarea circulatiei de metrou cat si de catre alte institutii pentru supravegherea spatiilor de la metrou cu scopul de a asigura siguranta si securitatea cetatenilor.

Precizam ca pentru asigurarea circulatiei la metrou, in conditii de siguranta si confort, Metrorex isi desfasoara activitatea in conformitate cu procedurile interne intocmite in acest sens precum si cu legislatia in vigoare. O parte din procedurile societatii sunt realizate in colaborare cu autoritatile de supraveghere si protectie a persoanelor.

Urmare a evenimentului din data de 12.12.2017, s-au intensificat actiunile care se desfasoara cu Politia Romana, Jandarmeria si alte institutii, conform planurilor de colaborare existente, cu acestia.

Mentionam ca preocuparea principala a societatii Metrorex este si va ramane in continuare transportarea in conditii de siguranta si confort a utilizatorilor metroului,” se arată într-un comunicat al Metrorex emis miercuri.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate