Firma care asigura paza Gării Tileagd, amendată cu sute de mii de lei de ITM

firma-care-asigura-paza-garii-tileagd-amendata-cu-sute-de-mii-de-lei-de-itmModul de asigurare a pazei bunurilor și respectarea legislației muncii de către o firmă de pază au fost verificate de polițiștii bihoreni în acțiune comună cu reprezentanții I.T.M. Bihor.

Joi, 9 noiembrie 2017, în intervalul orar 10.00 – 13.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică  împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu reprezentanți ai I.T.M. Bihor au acționat pe raza localității bihorene Tileagd pentru a verifica modul de asigurare a pazei bunurilor, potrivit prevederilor Legii nr.333/2003, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din vagoanele cisternă, pentru combaterea faptelor ilegale în domeniul legislației muncii și pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunității locale, se arată într-un buletin de presă al IPJ Bihor.

În cadrul acțiunii, desfășurată în proximitatea stației C.F.R. Tileagd, au fost legitimate 37 de persoane, au fost controlate 15 autovehicule, au fost verificați 7 agenți de pază și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 381.740 lei, din care 6 conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu amenzi în valoare de 1.740 lei și una potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu amendă în valoare de 380.000 lei.

În urma controlului efectuat de reprezentanții I.T.M. Bihor împreună cu polițișii Compartimentului Sisteme de Securitate – Serviciul de Ordine Publică la punctul de lucru din Tileagd al unei societăți de pază și protecție cu sediul în municipiul București, s-a constatat că 3 agenți de pază care se aflau în serviciu, nu figurau angajați la data efectuării controlului, iar în urma verificării celorlalte registre ale societății au mai fost identificați alți 16 agenți care au executat serviciul de pază la punctul de lucru respectiv, fără ca societatea să aibă încheiate contracte de muncă cu aceștia.

În urma notei de constatare încheiate, I.T.M. Bihor a luat măsura sancționării contravenționale a societății de pază respective cu sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 380.000 lei, conform prevederilor Codului Muncii, pentru muncă nedeclarată.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate