Personalul de pază trebuie să se implice activ pentru prevenirea riscurilor

personalul-de-paza-trebuie-sa-se-implice-activ-pentru-prevenirea-riscurilorPolițiștii din Suceava atrag atenția asupra rolului agenților de pază în prevenirea riscurilor care ar putea apărea în cadrul cluburilor şi discotecilor.

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă, conform unui comunicat al IPJ Suceava.

Acţiunea s-a desfăşurat în noapte de 04/05.11.2017 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni şi în barurile şi discotecile din comunele Adâncata, Zvoriştea, Dărmăneşti  şi Todireşti. De asemenea, au fost efectuate controale în 3 discoteci de pe raza municipiului Suceava.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1000 de persoane. Au fost verificate 102 locaţii. Au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.510 lei.

În barurile şi discotecile verificate au fost identificaţi 54 de minori fiind luate măsuri de informare a familiilor.

Urmare a acţiunilor organizate, la nivelul întregului judeţ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor şi discotecilor.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.  

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate