Proiect de lege: Spațiile publice să afișeze dacă au sau nu autorizaţie de securitate la incendiu

proiect-de-lege-spatiile-publice-sa-afiseze-daca-au-sau-nu-autorizatiei-de-securitate-la-incendiuUn deputat a propus o lege prin care să se afișeze la intrarea în spațiile publice dacă acestea au sau nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Senatul a adoptat tacit, propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, scrie cotidianul.ro.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PMP, dar susținută de membri ai tutror partidelor, prevede că, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective.

Potrivit textului legislativ, panourile de înştiinţare vor avea următorul conţinut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: „acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu”.

Nerespectarea obligației de realizare și amplasare a panourilor de înștiințare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii se sancționează cu amendă de la 20.000 de lei la 50.000 de lei, se mai arată în proiectul legislativ.

Proiectul de lege vizează protejarea cetățenilor care frecventează cluburi, baruri sau alte locuri publice de pericolele reprezentate de amenajările necorespunzătoare în caz de incendiu, conform timponline.ro.

Pe de altă parte, beneficiarii investițiilor cu autorizație de securitate la incendiu vor monta panouri de înștiințare cu următorul conținut: „Acest spațiu funcționeazp cu autorizația de securitate la incendiu nr......din....”.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate