Hoți de ATM-uri, arestați în SUA

hoti-de-atm-uri-arestati-in-suaPoliția din SUA a anunțat că a reținut mai mulți suspecți de furturi de ATM-uri. Aceștia foloseau camionete furate pentru a desprinde bancomatele și a le fura.

În ianuarie 2017, trei tineri din orașul american Houston, statul Texas, au fost dați în urmărire de poliție după ce au încercat să spargă, fără succes, un ATM. Aceștia au furat o camionetă, pe care au folosit-o apoi pentru a doborî un ATM, aflat langă sediul unei bănci, conform securityportal.ro.  

O cameră de supraveghere a surprins operațiunea. Dupa ce au pus bancomatul la pământ, suspectii au încercat sa îl deschidă, cu ajutorul unei răngi. Când au văzut ca ușa nu cedează, au renunțat și au fugit, abandonând mașina. 

În luna august, au avut loc două astfel de incidente asemănătoare, tot în orașul Huston, în care hoții au folosit camionete furate pentru a sparge pereții magazinelor în care erau încastrate bancomatele, conform fox8live.com.

Primul incident a avut loc pe 13 august în jurul orei locale 3:24, dimineața. Camerele de supraveghere au surprins cinci bărbați care au intrat în plin cu o camionetă în ATM. După aceea au pus bancomatul în remorcă și au plecat

Al doilea furt de bancomat a avut loc pe 19 august la ora cinci dimineața, iar scenariul a fost același. Atunci 7 bărbați cu fețe acoperite au încărcat ATM-ul în camionetă. Poliția a descoperit apoi încă un furt al unei camionete si au descoperit doi dintr suspecți. După încă două luni de investigații s-a dovedit că cei doi suspecți participaseră la cele două jafuri și s-a întocmit o listă de suspecți care au  fost reținuți.

Tot în acest an, în una august, poliția din comitatul Derbyshire, Marea Britanie, a publicat imagini video pe pagina de Facebook cu furtul unui bancomat aflat în incinta unui supermarket, scrie securityportal.ro.

Imaginile surprinse de camerele CCTV arată cum mai mulți bărbați ajung cu o mașină 4x4 trăgând un dispozitiv de remorcare și cu un fel de excavator. Hoții au folosit excavatorul pentru a trage ATM-ul din zid și pentru a-l încărca în remorcă înainte de a demara cu mașina. Apoi aceștia au transportat ATM-ul într-o altă camionetă și au plecat cu ea. Ambele camionete fuseseră furate în aceeași seară. Bancomatul a fost găsit gol în a doua camionetă.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate