Agenții de pază au sesizat o încercare de furt a peste cinci tone de cărbune

agentii-de-paza-au-sesizat-o-incercare-de-furt-a-peste-cinci-tone-de-carbuneReprezentanții unei firme de pază au sesizat poliția cu privire la faptul că un șofer, angajat al unei firme de transport rutier, ar fi încercat să sustragă peste cinci tone de cărbune lignit.

La data de 30 octombrie 2017, polițiștii s-au deplasat la un depozit de cărbune de pe raza orașului Berbești, în urma sesizării agenților de pază, constatând că un bărbat de 43 de ani, din Mateești, ar fi încercat să sustragă cu un autotractor, peste cinci tone de cărbune lignit, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Din verificări a reieșt că bărbatul, conducător auto la o societate de transport rutier, s-a prezentat la unul dintre cântarele depozitului situat in orașul Berbeâști, la volanul unui autotractor, ce tracta o remorca, pentru a încărca din microcarieră 20 tone de cărbune lignit, conform unei dispoziții de livrare.

Ulterior conducătorul auto ar fi încărcat ansamblul de vehicule cu cărbune lignit, însă înainte de a se deplasa la unitatea de cântărire, ar fi înlocuit remorca tractată cu o altă remorcă goală, încercând în acest fel să prejudicieze unitatea minieră prin necântărirea și neevidențierea cantității de cărbune încărcate în prima remorcă.

Lucrătorii unității miniere au observat acest lucru și au alertat agenții de pază, fiind sesizată poliția.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că bărbatul încărcase 25 440 kg de cărbune și nu 20.000, așa cum reieșea din documentele de livrare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cele 5.440 de kg de cărbune pentru care nu existau documente justificative au fost predate unității miniere.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate