Planuri confidențiale de securitate ale aeroportului Heathrow, găsite pe stradă

planuri-confidentiale-de-securitate-ale-aeroportului-heathrow-gasite-pe-stradaO memorie USB ce conținea 2,5 GB de informații referitoare la măsurile de securitate, localizarea camerelor CCTV și alte informații sensibile a fost descoperită în vestul Londrei.

Aeroportul Heathrow din Marea Britanie a lansat o investigație internă după ce o memorie USB ce conținea informații referitoare la securitatea aeroportului ar fi fost găsită pe o stradă de o persoană, conform cnn.com.

Sunday Mirror a precizat că un șomer a găsit USB-ul când se ducea la bibliotecă ca să caute pe internet un loc de muncă. El spune că a găsit stick-ul de memorie printre frunzele de pe strada Ilbert din vestul Londrei.

Bărbatul spune că a verificat conținutul memorei USB câteva zile mai încolo pe computerul bibliotecii și a fost surprins de ce a descoperit.

Sunday Mirror spune că memoria USB nu era criptată și conținea 2,5 GB de informații și a fost predată publicației de un cetățean, conform theguardian.com.

Memoria USB conținea  date despre măsurile de securitate folosite pentru ao proteja pe regina Angliei pe aeroport, tipul de măsură de identificare folosită pentru a accesa zonele restricționate, localizarea camerelor CCTV și tunelurile legate de trenul Heathrow Express.

Un reprezentat al aeroportului a precizat că planurile de securitate au fost revizuite în urma incidentului și că investigația internă vrea să descopere cum s-a produs acest incident și să prvină producerea unui asemănător pe viitor.

Memoria USB a fost găsită la 16 km de aeroport ceea ce poate însemna că fișierele ar fi fost furate și stocate pe acest stick de memorie, ceea ce ar ridica serioase semne de întrebare cu privire la securitatea cibernetică. Sau se poate ca un angajat al aeroportului să fi pierdut acest USB, ceea ce ar însemna că ori a fost decărcat ilegal, ceea ce ar însemna o revizuire a standardelor de securitate, sau că acea persoană avea dreptul să le acceseze, conform independent.co.uk.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate