Poliția din Australia va folosi recunoașterea facială pentru a identifica suspecții de terorism

politia-din-australia-va-folosi-recunoasterea-faciala-pentru-a-identifica-suspectii-de-terorismPoliția din Australia va crea o bază de date cu fotografii ale suspecților de terorism. Recunoașterea facială va fi folosită pentru a-i identifica.

Prim ministrul din Australia, Malcolm Turnbull, a declarat că baza de date va fi creată cu intenția de a accelera procesul de identificare a potențialilor suspecți de terorișm și că va înlocui un sistem care face să dureze chiar o săptămână până sunt obținute informațiile necesare, scrie reuters.com.

Turnbull a declarat că verificarea identității unei persoane suspecte ar trebui făcută fără efort și în timp real.

Baza de date este pe punctul de a permite detectarea suspecților prin scanarea unei mulțimi mari de oameni și alertarea autorităților când cineva este identificat, similar cu un sistem din China. Australia vrea să limiteze folosirea bazei de date la poliție și agențiile de informații ale statului.

Turnbull a declarat că sistemul nu va fi conectat la rețeaua de camerele cu circuit închis deja existente, ușurând temerile că autoritățile caută să creeze un sistem de detecție automat.

Prim ministrul Malcolm Turnbull a insistat că australienii nu vor fi supuși unei supravegheri în masă după ce liderii teritoriali ai statelor din Australia au căzut de acord să îmbunătățească sistemul de recunoaștere facială pentru a reduce riscul de atacuri teroriste, scrie news.com.au.

În ciuda beneficiilor evidente, intimitatea este o îngrijorare foarte reală pe măsură ce recunoașterea facială devine din ce în ce mai eficientă.

Cu toate că un mare site de comerț online și o filială KFC din China permit scanarea facială pentru efectuarea de tranzacții, guvernul chinez este cel mai mare utilizator.

De exemplu, autoritățile dintr-un oraș din China au depistat 19 persoane, la un festival anual de bere, care ar fi consumat și vândut droguri, testându-i după ce i-au recunoscut în baza de date cu ajutorul recunoașterii faciale.

Aeroporturile din Australia vor folosi software-ul de recunoaștere facială cel mai devreme începând de anul viitor. Asta include și accesarea pozelor permiselor de conducere pentru a permite implementarea software-ului de recunoaștere facială, conform news.com.au.

Turnbull a precizat că personalul de securitate din aeroporturi sau din alte locații vizate au permisiunea de a verifica imagini cu persoane a căror identitate vor să o afle prin intermediul unui sistem care poate accesa pozele pașaporturilor și permiselor de conducere.

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate