Ministrul educației: Paza unităților școlare este în continuă modernizare

ministrul-educatiei-paza-unitatilor-scolare-este-in-continua-modernizareMinistrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți, la Buzău, că paza unităților școlare este în continuă modernizare.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți la Buzău că paza în școli este în continuă modernizare și că în acest moment nu se poate spune că există o siguranță a elevului și a profesorului în toate unitățile școlare din România, relatează Agerpres.

"Alături de autoritățile locale asigurăm paza în școli și lucrul acesta îl facem prin strategia pentru combaterea violenței în unitățile școlare. Cine este mai bine să asigure paza unităților școlare, aici descentralizarea își spune cuvântul, sunt situații în care poliția locală asigură acest lucru, sunt situații în care asigură firmele de pază', a afirmat ministrul Educației.

Ministrul Pop a mai spus că există și un județ pilot în care se folosește butonul de panică și "care a dat bune rezultate". 

Școlile din municipiul Cluj-Napoca sunt dotate cu butoane de panică, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor și elevilor, scrie stiridecluj.ro.

Acestea pot fi apăsate pentru a transmite un semnal către dispeceratul Poliției municipiului, ceea ce determină deplasarea imediată la școală a celui mai apropiat echipaj de poliție.

La ora începerii cursurilor și la încheierea acestora, la intrarea fiecărei școli este prezent un polițist local, un polițist din poliția națională sau un jandarm. 

Proiectul a fost inițiat în anul 2010, iar butoanele sunt funcționale în școlile din municipiu - 53 de unități de învățământ preuniversitar sunt dotate cu unul sau două butoane de panică. Primăria a achiziționat centrale de transmisie alarmă pentru fiecare, o îmbunătățire a sistemului de securitate cu butoane de panică ce a fost realizată anul trecut. De asemenea, au fost montate butoane de panică în școlile/liceele care funcționează în clădiri noi”, a anunțat primarul orașului, Emil Boc.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate