Polițiști și jandarmi vor patrula în jurul unităților de învățământ

politisti-si-jandarmi-vor-patrula-in-jurul-unuitatilor-de-invatamantÎn județul Tulcea unitățile de învățământ au fost incluse în itinerariul de patrulare al polițiștilor, jandarmilor sau polițiștilor locali în baza analizelor de risc.

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivelul județului Tulcea activitățile privind creșterea siguranței în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ se va realiza în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care sunt implicate, sub coordonarea Instituției Prefectului, următoarele instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul școlar Județean Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea și Consiliul Județean Tulcea, se arată într-un comunicat al IPJ Tulcea.

Fiecare unitate de învățământ a fost dată în responsabilitatea unui polițist, care să gestioneze activitatea de prevenire și combatere a fenomenului antisocial specific acestui domeniu.

În baza analizelor de risc, unitățile de învățământ au fost incluse în itinerariul de patrulare al polițiștilor, jandarmilor sau polițiștilor locali în funcție de zona de competență, cu puncte obligatorii de staționare în zona adiacentă acestora, în special pe timpul sosirii/plecării elevilor la/de la cursuri.

La nivelul județului Tulcea 28,36% din unitățile de învățământ sunt asigurate cu pază fizică, 25,53% cu sisteme de supraveghere video, iar 32,62% nu dispun de pază sau sisteme tehnice de alarmare. Pentru asigurarea pazei tuturor unităților de învățământ, există receptivitate și sprijin din partea ISJ Tulcea și a majorității autorităților locale din județul Tulcea.

În anul școlar 2016-2017, au fost constatate un număr de 5 infracțiuni, cu 6 mai puține față de anul școlar 2015/2016. Cazurile nu au avut un grad de pericol social ridicat, fiind săvârșite de către elevi, toate în incinta unităților de învățământ, pe fondul conflictelor spontane, specifice vârstei, majoritatea între elevi.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate