IGPR: Furturile de pe plajă au scăzut cu 70% față de anul trecut

igpr-furturile-de-pe-plaja-au-scazut-cu-70-fata-de-anul-trecutPoliția Română a precizat că în perioada 1 iulie - 31 august 2017, furturile de pe plajă au scăzut cu 70%, iar cele din autoturisme au scăzut cu 22% față de sezonul estival anterior.

În perioada 1 iulie - 31 august 2017, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, două serii de 164 de polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, au fost detașați să acționeze pentru siguranța turiștilor aflați pe Litoral, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

În acest sezon estival s-a înregistrat o creșterea numărului de turiști aflați pe Litoral, față de anii anteriori, dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare fiind suplimentate pentru a se asigura o prezenţă activă în stradă şi o intervenţie eficientă la sesizările primite direct de la cetăţeni sau prin S.N.U.A.U. 112.

În urma activităților desfășurate de polițiști, în luna iulie a acestui an, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 18%, față de perioada similară a anului trecut, înregistrându-se scăderi semnificative la furturile de pe plajă (-70%), din auto (-22%), precum și la cele din genți, buzunare sau poșete (-23%).

În aceasă perioadă, au fost derulate mai multe campanii pentru informarea turiștilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, la modul în care își pot proteja  bunurile sau pot preveni furturile din camerele de cazare, din auto, de pe plajă, sau dispariția copiilor.

De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor.

Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați pe litoralul românesc pentru că au înțeles că o vacanță în siguranță este dată și de măsurile proprii de prevenire și pentru că au venit în sprijinul oamenilor legii prin conduita adoptată.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate