Agenții de pază ai unui magazin, acuzați că au suspectat un copil, de furt, pe nedrept

agentii-de-paza-ai-unui-magazin-acuzati-ca-au-suspectat-un-copil-de-furt-pe-nedreptAgenții de pază ai unui hipermarket sunt acuzați de tatăl unui copil de zece ani că l-au suspectat pe acesta de  furt, pe nedrept.

Fiind la cumparaturi impreuna cu baiatul meu, dupa efectuarea platii la casa de marcat, baiatul meu a fost oprit de un agent de paza al magazinului si ulterior, am fost invitat impreuna cu baiatul meu si cu inca un reprezentant al pazei intr-o camera izolata unde mi-a adus la cunostinta ca baiatul meu a furat o jucarie si ca a ascuns-o in lemjeria intima”, povesteste tatăl copilui, conform dailynews.ro.

„Intrucat baiatul meu, in varsta de doar 10 ani a negat acest lucru, la insistentele agentiilor de paza, a trebuit sa ii dau pantalonii jos pentru a le arata ca nu ascunde nimic in lenjeria intima”, a mai spus barbatul. „Ulterior , dupa o balbaiala a acestora si dupa probabil o verificare a imaginilor video, verificare pe care am solicitat-o in mod expres (printre altele au spus ca de fapt s-a intamplat altadata, cand baiatul meu a fost singur) au declarat ca, de fapt, au incurcat copiii, fiind vorba de un alt baiat cu care intr-adevar copilul meu s-a intalnit in magazin, fiind prieteni si cu al carui parinte am stat si eu de vorba, baiat care probabil deteriorase un ambalaj al unui produs.”

Legislatia nu permite ca un agent de paza sa efectueze controale corporale, ei avand posibilitati limitate de a verifica clientii unui magazin. Ei trebuie sa alerteze autoritatiile competente care sa intervina si sa faca verificarile necesare pentru a proba sau nu posibilele furturi.

"Dorim să clarificăm faptul că nu a fost vorba despre o percheziţie. Agenţii de pază nu l-au atins pe niciunul dintre minori. Aceştia au fost verificaţi fiecare de părintele său. Prin legea care le reglementează activitatea , agenţii de pază au obligaţia de a-i opri şi de a-i legitima pe cei faţă de care există indicii că au săvârşit o fapta ilicită. Poliţia trebuie să fie chemată, potrivit aceleiaşi legi, doar dacă persoanele în cauză nu cooperează pentru recuperarea prejudiciului de către unitatea păzită sau în cazul infracţiunilor flagrante," precizează reprezentanţii magazinului, citati de stiri.tvr.ro.

Tatăl copilului spune că întâmplarea l-a traumatizat pe băiat şi îi acuză pe agenţii de pază că au săvârşit un abuz.

Reprezentanţii Poliţiei nu au comunicat dacă au deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu săvârşit un abuz asupra copilului.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate