Un defect în securitatea Parlamentului Marii Britanii a fost descoperit în urma unui exercițiu

un-defect-in-securitatea-parlamentului-marii-britanii-a-fost-descoperit-in-urma-unui-exercitiuO operațiune organizată de poliția londoneză, care a simulat un atac terorist, a expus defectele din securitatea Palatului Westminster în care își desfășoară activitatea Parlamentul Marii Britanii.

O operațiune desfășurată noaptea la care au participat polițiști deghizați în teroriști a expus slăbiciuni în securitatea Palatului Westminster, conform rapoartelor, scrie belfasttelegraph.co.uk.

Sunday Telegraph a precizat că un atac simulat asupra palatului a fost organizat mai devreme în acest an când Parlamentul era în vacanță, polițiștii folosind o barcă pentru a intra în clădire pe partea cu vedere la râul Tamisa.

Un purtător de cuvânt al Camerelor Parlamentului nu a confirmat sau infirmat că operațiunea a avut loc.

Atacul simulat sugerează că teroriștii ar putea pătrunde în Palatul Westminster și omorî mai mult de 100 dintre membrii Parlamentului în mai puțin de cinci minute, scrie independent.co.uk.

O reanalizare a securității Cameri Comunelor este în curs de realizare după ce în martie 2017 a avut loc un atac în care un polițist care păzea porțile Palatului Westminster a fost înjunghiat mortal și alți patru oameni au fost omorâți după ce atacatorul a condus o mașină spre mulțimea de pietoni de pe podul Westminster.

Fostul șef al poliției din Merseyside, care a fost rugat să analizeze securitatea palatului, ar fi recomandat după atac instalarea unei bariere pe râu pentru a opri apropierea bărcilor, precum și folosirea unei gărzi înarmate pentru a proteja intrările dinspre râul Tamisa.

Un gard de împrejmuire a perimetrului care să aibă peste un metru înălțime a fost semnalizat ca fiind un risc de securitate. Conform documentului, mai mult de 15.000 de cartele de acces de securitate ale Parlamentului vor fi reemise din toamnă, cu noi carduri de identificare ce vor include un nume și o fotografie pe ambele fețe precum și o „hologramă distinctivă”.

Un purtător de cuvânt al Camerelor Parlamentului a declarat: „ Securitatea membrilor, personalului și publicului vizitator este cea mai mare prioritate a noastră. Deși nu putem comenta (informații) specifice ale securității noastre, lucrăm îndeaproape cu poliția, serviciile de securitate și alții pentru a garanta că măsurile noastre de securitate sunt eficiente și se adresează oricărui nivel de risc de securitate cu care Parlamentul se confruntă.”

„Aceste măsuri sunt întotdeauna, și vor continua să fie, sub o revizuire constantă.”

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Tiger Security

Nei Divizia de Securitate