Interviu cu Simona Spatacean, Director General Dussmann Romania

dussmann, securitate, dussmann romania, interviu,Simona Spatacean, Director General al Dussmann Romania, a acordat un interviu in exclusvitate Securityportal.ro. Printre temele abordate, se numara industria securitatii si caracteristicile pietei romanesti. Dussmann Romania furnizeaza servicii de curatenie, paza si protectie, catering  si intreţinere tehnica in toate regiunile din Romania cu un numar de peste 600 de angajati permanenti. Dussmann Service Romania dispune de experienta si cunostinte in diferite sectoare si oferă pachete de servicii personalizate pentru fiecare tip de client in concordanta cu nevoile acestora.

 

 

 

Dussman este una din tot mai numeroasele companii straine si multinationale care au venit in Romania sa presteze servicii de securitate. Considerati ca piata romaneasca de securitate este una suficient de matura si educata incat sa fie capabila sa consume produsele, serviciile si pachetele tot mai complexe oferite de astfel de jucatori?

Dussman Romania, interviu, securitate, Simona SpataceanDussmann este o companie multinationala care ofera servicii integrate de Facility Services. In cadrul pachetului se numara si serviciile de security.

Da, putem sa spunem, cel putin in acceptiunea noastra, ca la aceasta ora piata serviciilor de security este o piata matura care s-a format in primul rand prin cresterea gradului de constientizare a beneficiarilor cu privire la riscurile asumate.

Piata din Romania  este formata din foarte multi jucatori, pe de o parte, companii mari internationale, insa si foarte multe companii locale. Vorbim de un total de peste 1400 companii.

Sigur ca in primul rand noi jucatorii din piata suntem cei care trebuie sa ne asiguram de un proces continuu de educare a pietei. Principalii jucatori isi concentreaza investiile pentru dezvoltarea de noi produse si in timp beneficiarii renunta la vechile obiceiuri de a adopta solutii ieftine care insa nu acopera riscurile.

 

Care sunt caracteristicile pietei romanesti si cum vedeti comportamentul de consum pe linie de securitate al clientilor din Romania comparativ cu alte tari in care compania dvs este prezenta?

Referindu-ne la sectorul de FM (Facility Management) in Romania, in urma unui studiu al volumului total al activitatilor economice, reflectate in cifrele de afaceri raportate, activitatile de paza si securitate detin cea mai mare pondere (cca 45%) din totalul sectorului FM.

dussmann, securitate, dussmann romania, interviu,Piata de security din Romania a fost de asemenea, ca multe alte sectoare,  impactata de criza economica manifestata incepand cu 2008. Din pacate, desi teoretic se tot discuta despre cresteri economice, unii beneficiarii adopta in continuare strategii de cost saving prin reducerea bugetului si pentru acest segment.

Asa numita stagnanta la un moment dat a cererii a necesitat a fi inviorata prin introducerea de noi si noi produse care sa marcheze de asemenea o evolutie tehnologica in acest segment.

 

Integrarea securitatii, ca serviciu si tehnologie, cu alte functiuni existente la nivelul unei companii si chiar la nivel rezidential (in special prin intermediul Internet of Things), pare un trend confirmat si tot mai puternic vizibil. Cum apreciati aceasta tendinta pe termen scurt si mediu?

Intalnim din ce in ce mai des integrarea securitatii cu alte functiuni existente din cadrul companiilor, iar ca si predictie acesta este viitorul. Acest trend presupune insa pentru beneficiari, in cele mai multe cazuri, si niste investitii semnificative. Exista de asemenea un considerabil “return of investment” ceea ce-i face pe beneficiari sa decida asupra acestui aspect.

Depinde evident de capacitatea noastra, a jucatorilor din piata, de a demonstra potentialilor beneficiar capabilitatile si securitatea tehnologiilor oferite.

 

Care sunt diferentiatorii Dussman in piata serviciilor de securitate?dussmann romania, securitate, interviu, simona spatacean

In primul rand ne diferentiem prin faptul ca noi nu suntem o simpla companie de security ci integram acest serviciu in pachetul complet de servicii integrate parte a ofertei noastre.

Avem astfel avantajul de a crea sinergii intre servicii obtinand astfel optimizari cu rezultat de cost saving pentru Beneficiari, creand astfel o situatie de  win/win pentru noi si client.

De asemenea consideram ca nu suntem un simplu furnizor pentru clientii nostri ci mai degraba partenerul consultant al acestuia. Oferim fiecarui client solutii customizate adaptate la nevoile acestora.

Nu in ultimul rand sustinerea pe care o avem la nivel de Grup ne asigura atat oferirea celor mai noi produse/tehnologii in domeniu cat si asumarea unor investitii de la caz la caz.

Care sunt planurile de viitor ale Dussman Romania in domeniul securitatii?

Pe langa servicii si produse de calitate piata va avea in continuare nevoie de consultanti foarte bine pregatiti care sa vina cu solutii dedicate pentru business-uri. Vom continua astfel sa investim in oamenii nostri astfel incat sa fim partenerul consultant cat mai aproape de perfect.

Pe termen mediu si lung vom investi de asemenea solutii tehnice de security si ne asteptam ca actualele contracte pe care le avem in prezent sa migreze intr-un procent din ce in ce mai mare catre solutia tehnica in detrimentul simplei paze umane.

 

 

 

Powered by Bullraider.com