KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Piata caselor inteligente, prospera pentru securitate

 

 

 

smartPiața caselor inteligente va reprezenta o platformă pentru prosperitate a firmelor de securitate, dar și pentru fuziuni, arată noi rapoarte.

 

Două noi rapoarte publicate recent arată că piața caselor inteligente reprezintă un sector care poate oferi multe beneficii producătorilor și dealerii din domeniul securității. Potrivit firmei de cercetare Wintergreen Research, dispozitivele de securitate pentru piața caselor conectate au avut vânzări de 1,2 miliarde de dolari în 2014 și se estimează că piața va valora 7,7 miliarde de dolari, până în 2021.

Firma de cercetare a spus că trend-urile din 2014, precum expansiunea dispozitivelor de securitate de tip do-it-yourself, combinate cu  o conștientizare scăzută a potențialului casei automate, vor forța mulți furnizori din domeniul respectiv să ofere mai mult decât aplicații simple pentru controlare și monitorizare a dispozitivelor, scrie Security InfoWatch.

Începând cu 2015, va exista un trend al interoperabilității între furnizori, dispozitive și platforme.

,,În 2014, domeniul securității pentru casele conectate a cunoscut un număr mare de achiziții la nivel înalt și de noi intrări. Samsung a achiziționat compania SmarThings. Google a achiziționat Nest, Dropcam și Revolv. Apple a achiziționat Homekit. Cantitatea dispozitivelor de securitate a crescut. Ce definește piața respectivă este capacitatea dispozitivelor de a se conecta la o aplicație de smartphone și de a trimite alerte în mod direct de la un dispozitiv conectat la un smartphone”, a spus Susan Eustis, reprezentant WinterGreen Research.

Un raport separat, publicat de Technavio, arată că piața pentru dispozitivele interactive de securitate din SUA va avea o rată anuală de creștere de aproximativ 32%, din 2015 până în 2019. Potrivit firmei de cercetare, cererea pentru soluții eficiente din punct de vedere al energie va fi principalul determinant la creșterii pieței.

,,Casele inteligente permit utilizatorilor să controleze luminile și alte aparate electrice de la distanță. Monitoare și temporizatoare pentru putere pot oferi informații în timp real legate de cantitatea de energie folosită la domiciliu. Acest lucru va crește cererea pentru sisteme interactive de securitate în perioada menționată”, a spus Faisal Ghaus, vicepreședinte Technavio.

De asemenea, firma de cercetare a spus că se așteaptă și la o creștere a utilizării dispozitivelor purtabile în spitale și case conectate, pentru a oferi servicii medicale optime. Aceste dispozitive pot fi folosite și pentru autentificare biometrică și se estimează că vor deveni un standard pe piața securității rezidențiale în perioada 2015-2019.

 

 

 

Powered by Bullraider.com