KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Protecția sistemelor de securitate fizică, control acces și TVCI este mai importantă ca oricând

protectia-sistemelor-de-securitate-fizica-control-acces-si-tvci-este-mai-importanta-ca-oricandIFSEC 2018 va aduce împreună experții în securitate fizică și cibernetică pentru a asista la o demonstrație, în timp real, pentru a vedea ce poate face noua tehnologie în cazul unor atacuri fizice și informatice.

Primul centru de operații de securitate convergent pentru un eveniment de securitate este construit în cadrul IFSEC 2018. Astfel, profesioniștii din securitatea informației și cei din securitatea fizică sunt aduși împreună pentru a asista la o demonstrație în timp real a noilor tehnologii. Profesioniștii vor putea discuta cum să abordeze atacurile fizice și pe cele informatice, precizează ifsecglobal.com.

O astfel de demonstrație este importantă deoarece, așa cum pot observa și cei care au urmărit îndeaproape administrarea securității de-a lungul anilor, securitatea cibernetică a devenit treptat importantă pentru rezistența unei organizații.

Deși există organizații care și-au unit echipele de securitate IT cu cele de securitate fizică într-o colaborare eficientă, acestea nu sunt o majoritate. Probabil 27% dintre companiile mari au o singură funcție pentru ambele echipe.

Se pune și întrebarea de ce ar trebui ca industria de securitate să își schimbe status quo-ul? Unii vor susține că este mai bine să se continue cu centre de operații pentru securitate separate.

Un factor important pentru această colaborare este digitalizarea organizaților care a dus la creșterea volumului de informații care trebuie protejate. Asta, combinată cu o creștere exponențială a numărului de dispozitive conectate la internet au un impact semnificativ asupra industriei de securitate fizică.

Astfel, pentru securizarea cibernetică a informațiilor, o abordare este reprezentată de securizarea tehnologiilor cu ajutorul experților, fiind o soluție logică.

În plus, pentru a proteja organizațiile de atacuri cibernetice de tot felul, nu este doar responsabilitatea profesioniștilor departamentului de securitate cibernetică, fiind necesară contribuția tuturor angajațiol companiei, în frunte cu CEO-ul.

Tipurile și numărul de atacuri cibernetice sunt în creștere, iar toți angajații companiilor, în frunte cu CEO-ul ar trebui să fie conștienți de existența virușilor și metodele de prevenire ale acestora, dar și de existeța altor tipuri de atacuri ale hackerilor ce vizează companiile, conform itproportal.com.

Printre cele mai  răspândite tipuri de atacuri se numără atacurile ransomware care constă în descărcarea unui virus care criptează apoi informația de pe un dispozitiv, putându-se răspândi și în rețeaua  vastă a companiei. Un alt tip de atac răspândit este cel în care adresele de e-mail ale companiei sunt compromise, iar de cele mai multe ori hackerii creează o adresă de e-mail foarte asemănătoare cu cea a CEO-ului sau a altor membrii din conducere pentru a fura bani.

Deturnarea lanțului de furnizarea înseamnă că hackerii se infiltrează cu ajutorul vulnerabilităților furnizorilor de servicii pe care îi are compania. Troienii care permit hackerilor acces de la distanță sunt un alt pericol pentru companii, dar și descărcările de programe malițioase de pe site-uri cu reputație deoarece hackerii înlocuiesc fișierele postate de aceștia. Hackerii mai pot folosii programe spyware pentru a fura informații de pe dispozitivele companiei și pot profita i de breșele dispozitivelor IoT.

Atenuarea acestor riscuri și a altor amenințări în curs de apariție necesită o abordare coordonată pentru întreaga organizație. De multe ori, cei aflați la conducerea firmelor cred că amenințările cibernetice sunt doar o problemă de IT.  

În ceea ce provește piața globală de securitate fizică, aceasta va ajunge la 125 de miliarde de dolari până în 2019, iar cererea de produse și servicii avansate tehnologic va rămâne mare, se arată într-o cercetare recentă a Transparency Market Research, scrie globenewswire.com.

Se așteaptă ca popularitatea tehnologiilor de securitate avansate să fie foarte mare în viitorul apropiat, iar companiile din sectorul securității să investească mai multe fonduri și resurse pentru a-și rafina produsele și serviciile care să se potrivească noilor trenduri.

De asemenea, se așteaptă ca organizațiile din domeniul securității să avanseze în livrarea și dezvoltarea de servicii cloud pe măsură ce clienții își dau seama de beneficiile și felxibilitatea oferite de serviciile cloud.

 

 

 

Powered by Bullraider.com