KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Cupa de Gimnastică “Andreea Răducan” 2018 transmisă live, cu Axis Communications şi CamStreamer

cupa-de-gimnastica-andreea-raducan-2018-transmisa-live-cu-axis-communications-si-camstreamerAxis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a transmis live o nouă ediție a Cupei Andreea Răducan - competiția de gimnastică organizată de campioana olimpică și mondială.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 5-6 mai, în sala de sport a Colegiului Tehnic Al. I. Cuza din Bârlad, de la ora 09:30, fiind dedicat viitoarelor campioane ale gimnasticii. Aflat la cea de-a VIII-a ediție, acesta a reunit peste 100 de participante din întreaga țară, care s-au întrecut în cele două zile de concurs, atât pe echipe, cât și individual.

Concursul este dedicat gimnastelor din categoria junioare III, de nivel 1 şi 2, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani. Acestea au concurat pentru podium în cadrul celor cinci probe individuale: sărituri, paralele, bârnă, sol şi individual compus, precum şi în cadrul competiţiei pe echipe. Toate gimnastele participante au fost răsplătite cu premii în produse, iar câştigătoarele au primit şi premii în bani, diplome şi trofee, în funcţie de performanţa obţinută în cadrul competiţiei.

Componentă hardware - Axis Communications

Pentru transmiterea live a evenimentului, au fost folosite 4 camere IP de reţea Axis, printre care şi modelul V5915. Această cameră este primul echipament de acest gen de la Axis care părăsește domeniul supravegherii video, asigurând un nivel de calitate a imaginilor și o fidelitate a culorilor potrivite pentru orice transmisie sau înregistrare de foarte bună calitate, precum înregistrarea unui discurs, a cursurilor din sălile de clasă sau pentru video-conferințe. De fapt camera este perfectă pentru evenimente sportive precum cel care a avut loc în weekend, dar este şi o alegere extrem de inspirată pentru o multitudine de scenarii de utilizare unde accentul se pune pe claritate și performanță.

În materie de specificații, AXIS V5915 poate filma imagini 1080p cu până la 50FPS, necesită lumină ambientală de 1.0 lux pentru color și 0.03lux pentru monocrom și încorporează conectivitate HDMI, SDI și XLR pe lângă clasicul port RJ-45 pentru conectarea la rețea. În plus, camera este de tip PTZ și oferă funcție de zoom optic 30x, permițând astfel urmărirea de aproape a subiectului dintr-o scenă de acțiune. Instalarea camerelor a fost realizată de către compania Team One Professional Services, din Iaşi, partener autorizat Axis Communications din anul 2009.

Componentă software - CamStreamer

În ceea ce privește componenta software, transmisia a fost intermediată și de această dată de aplicația CamStreamer. Dezvoltată de NetRex, aceasta este caracterizată, pe lângă avantajele calității excelente și a performanțelor foarte bune, de ergonomia deosebită în utilizare. Practic, aplicația se instalează în camerele AXIS, iar transmisia se realizează direct către platforme populare precum YouTube sau Facebook, fără niciun alt echipament intermediar în afara infrastructurii de rețea. Asta înseamnă că soluția este extrem de simplu de instalat și operat, necesită resurse minime și poate fi implementată fără probleme de utilizatori.

Evenimentul a putut fi urmărit online, atât pe YouTube, cât și pe Facebook, prin accesarea:

https://www.facebook.com/AndreeaRaducanOfficial/
https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/
https://www.youtube.com/channel/UCrdiXOUZtqMnwg6zv86SkAw

 

 

 

Powered by Bullraider.com